Om mig

Varmt välkommen till Happyvardag

Bloggen drivs av rektorskan, dvs jag Mia, en 40+ kvinna, fru, lågstadielärare och rektor tillika småbarns- och tonårsmamma. För ytterligare presentation nämner jag ord som fotbollstokig chokladälskande babblare i både tal och skrift.

Utmärkande drag: finner stor tillfredsställelse i hushållsarbete av alla de slag, effektiv, energisk och empatisk, coachande, pedantiskt kontrollfreak, Fröken Livrädd. That´s me vänner….

Bor i den blekingska skärgården tillsammans med maken Mats, sönerna TB (född 96) och Gabriel (född 06) (och ja..det är samma pappa till sönerna) och vår dvärgschnauzer Milou (han har en helt annan pappa, bara för att förtydliga). Vårt hem är vår borg och stilen är en något av ”funkis-möter-shabby chic-kombo”. Högst intressant, med andra ord – något av en stilföregångare. Hahaha…

Driver sedan 1998 en friskola vid namn Svettpärlan och jag verkar där som rektor, där av epitetet rektorskan. Ser som mitt största uppdrag att få våra aktörer (elever, personal och i viss mån även föräldrar) att överträffa sig själva. Mottot på vår skola är att alla kan bli stjärna i sitt eget liv!

Bloggen happyvardag är en salig röra av glimtar ur vår livsvärld, skolcoola hemlisar och djupdykningar i ämnen som för tillfället fascinerar mig.

Varmt Välkomna hit!

Kram Mia

3 thoughts on “Om mig

 1. Hej Mia!

  Har hittat din blogg via Rosita Lincoln (globetrottermamma). Sitter för närvarande o planerar en resa till Florida i januari, tillsammans med min familj ( barn 3 år och 3 månader så Florida den tiden på året känns perfekt). Har tänkt åka till västkusten och stanna i 6 veckor och undrar om dubkan tipsa ställen och kanske tom boende ( vill hyra hus eller lägenhet). Har kikat på Clarewater och St Petersburg men såg i din kommentar på Rositas blogg att du rek Naples. Berätta gärna mer! Har ni bara bott på hotell där eller hyrt lägenhet? Har varit en hel del på östkusten i florida men har mindre erfarenhet av västkusten så tips mottages som sagt gärna! Kunde inte hitta ngr inlägg här på bloggen men säkert har du skrivit ngt om detta?

  Tack på förhand!!

  Med vänlig hälsning, jennie

  • Hej Jennie….

   Vad kul att du tittade in här. Jag har skickat ett mail till dig med tips.
   Välkommen in igen….
   Kram Mia

   • Hej och vad kul att du kikade in…..

    Åh, Florida låter toppen. Jag verkligen älskar det stället. Vi brukar åka i mars/april och det är perfekt tid för en soldyrkande familj som vår. Kan tänka mig att januari med barn i era åldrar är perfekt likaså.

    Vi har varit i Florida 8 gånger på 12 år och endast en gång på västkusten. Anledningen till att jag gillar Naples är att det liksom är lite stad och man kan gå till strand och shoppingstråk. VI bodde på ett slags lägenhetshotell vid namn Bellasera och det var toppen. Dock ganska dyrt. Vi har också bott i hus i Old Naples. I våras var vi i Cape Coral och trivdes även där kanon. Billigt boende med tanke på vilken standard man fick. Huset hyrde vi via en firma som heter MHB se länk http://www.capecoral4vacation.com/vacation-rentals-homes.asp

    Ett år var vi på Clearwater Beach och bodde i en lägenhet. Underbart läge mitt på stranden, med pool. Även det riktigt prisvärt. Hyrt via vacationrentals.com På Fort Myers Beach har vi hyrt hus via homeaway och varit riktigt nöjda varje gång.

    Västkusten har härliga stränder med bra vatten – inte en massa vågor, vilket kan vara jobbigt med småbarn ju. Vi tror att vi kommer att välja Cape Coral även nästa gång – lagom sträcka till beach och fantastiska Sanibel Island. Bra outlets inom nära körväg och härliga restauranger. Och framförallt lyx till lågt pris.

    I min gamla blogg blogg.mama.nu/happyvardag finns bilder från våra två senaste resor till Florida – mars/april 2011 i Fort Myers Beach och mars/april 2012 på Cape Coral.

    Bara hör av er om ni har fler frågor..

    Bästa hälsningar Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *