En riktigt bra uppfinning

Eller ja, uppfinning och uppfinning……Egentligen vet jag inte riktigt vad jag ska ge företeelsen för namn, men den som uppfann epitetet AW verkar ha varit en klipsk person. Idén om att träffas en stund efter jobbet för tillsammanshäng är briljant. Att mötas över annat än jobbvardagens planering och efterarbete, hitta nya samtalsämnen och framförallt bara vara tillsammans är underbart.

Ett glas Prosecco till menyläsning är ju alltid helt rätt liksom

Jag skulle väl egentligen inte vilja påstå att vår lilla vintersömniga skärgårdsstad stoltserar med sådär väldigt många spännande hak precis, men det börjar arta sig. Och eftersom jag är en allt igenom skeptisk och kräsen människa så behövs det det där lilla extra för att jag ska bli swept away. För några veckor sedan öppnades Rydows och i torsdags slog vi minsann till. Min bestie Maria och jag drog till gymet efter jobbet, körde ett tufft pass och njöt sedan av dusch, bastu och en perfekt saftig clementin innan vi drog vidare till stadens sus och dus.

Details folket, details……så enormt viktigt för helhetsbilden.

Rektorskan söker inte på något sätt lyx och flärd och jag lockas inte alls av det hippa innestuket. Framförallt har jag sjukt svårt för det ”svåra”, det överarbetade – det som många förleds att tro är classy. Långa menyer med en detaljrikedom över tillagning och ingredienser som får mig att tappa intresset efter rad ett. Gäsp…. Eller avancerad matlagning med uppläggningar som passar som vilket konstverk som helst. Suck….. Nope, Rektorskan föredrar som sagt det klassiska, clean and easy. Och redan vid första steget in på Rydows visste jag exakt att detta skulle falla mig i smaken.

Vi startade med ett glas Prosecco och menyläsning. TROTS att vi redan innan siktat in oss på erbjudandet för AW, dvs en räkmacka och ett glas vin/en öl. Menyn var spännande och det finns definitivt fler saker jag vill pröva framöver.

Titulerar mig nästan expert på Räkmacka – har prövat det på en ansenlig mängd ställen.

Perfektion! Och även om jag ätit räkmacka på massa olika ställen har jag verkligen aldrig blivit serverad med riven pepparrot till. Herre milde himmel så gott det var. Två glas Chardonnay fick vi ner också tillsammans med helt otroligt många härliga samtalsämnen, skratt och bus. När klockan var straxt efter 19 betalade vi det facila priset 330 kr och kilade ut i den blåsiga regntunga torsdagskvällen. 3h AW var helt enkelt en sjukt bra investering.

Men nu är det måndag. En underbar helg är till ända och måndagen gjord på jobbet. Min bestie och jag följde upp torsdagsträningen med en gemensam måndagsdito och idag var det sjukt tungt i benen. Hu annameja, men väl hemma och en dusch senare är jag galet nöjd med min insats. Veckohandlingen utförd och inpackad av maken och nu ska vi straxt preppa lite käk. Ikväll blir det sedan TV-soffan för hela slanten – Masterchef, Husdrömmar och så en skön lässtund i min härliga bok.

Hoppas ni alla haft en skön veckostart. Kram från Rektorskan

3 thoughts on “En riktigt bra uppfinning

  1. Vad kul att se att du är tillbaka med nya inlägg! Grattis till kommande barnbarnet!

    Rydows låter ju som ett lovande ställe – var i staun ligger det?
    Ha det fint!

  2. Räkmacka och ett glas vitt är alltid rätt och mitt självklara val i alla lägen. Stor besvikelse infinner sig när räkmacka alternativt räksallad inte återfinns på menyn. Och visst förhöjer pepparroten mackan till himmelska höjder. 😇😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *