Det där med maten

En iskall Peroni på Eataly, ett glas Prosecco och en läsk

Ja, ni har ju säkert listat ut genom åren här i bloggen att mat och dryck är ett centralt tema för oss i Happyvardag. Vi lägger mycket tid på planering, handling och matlagning – såväl när det bara är vi tre här hemma, som när vi bjuder hem gäster. Kanske är vi just nu lite tilltufsade och inte helt oss själva när det gäller aptiten, men ändå så planerar vi för kommande Stockholmsutflykt. Och med planering så menar jag alltså välja restauranger och boka bord.

Bästa Bouqeria i MOOD-gallerian

Det händer sig någon enstaka gång att vi bara ramlar in på någon restaurang, så rigida är vi inte så att vi inte fångar ett tillfälle som ges, och det händer att vi ibland kör på något lightätande för att vi inte hittar den för stunden perfekt match men….. Allt som oftast har världens bäste researcher AKA Le Chef hittat något nytt guldkorn och någon enstaka gång briljerar moi med dito. Och så bokar vi och prövar. Eftersom man ändå måste tillstå att vi bor i en stad med ett torftigt utbud av roliga restauranger och kanske är man heller inget vidare på att gå på lokal i sin egen hemstad, så är det sällan vi återvänder till samma ställen i Stockholm. Förutom just Bouqeria i MOOD-gallerian då. Jag verkligen älskar deras Pintxos och det är suveränt som lättlunch eller ett extra gott mellis. Mums…..

YUC, helt klart värt ett besök

Jag verkligen älskar ställen som tar tacos väldigt seriously. Förra våren provade vi Supper på Tegnergatan och jag blev helt kär. När vi var i Stockholm i somras höll det stängt och istället hade de Gården öppen, men med fotbollsVM var det ju ständigt fullt där varför vi valde YUC. Det var inget dåligt val alls. Mums, helt enkelt.

Sommar på bryggan ute på Lidingö

Ett ställe som vi dock gärna återkommer till om och om igen är 450 Gradi på Lidingö där de galnaste godaste pizzorna ever serveras. Här pratar vi en hel bröllopsnatt i munnen kan jag meddela. Och just nu längtar vi sjukt mycket dit.

Italian – delis, Le Pizze och ostar…..

Nu har vi en härlig långweekend i Stockholm framför oss och vi ska även få äran att ta med oss TB på denna resa. Finaste Emma åker med sin mamma och syster på egen resa och vi drar på fotbollspremiär för vårt älskade AIK. Det blir en fredag till måndag fylld av tillsammanstid, gott i både glas och på fat och några nya spännande bekantskaper. Vi är fullt uppbokade kan man säga…….Självklart avser vi dock att inleda resan med ett besök på 450 Gradi så att även TB får prova dessa gudomliga läckerheter. Jag lovar att jag ska lista våra favvoställen efter nästa tripp.

Nu söndag kväll och dagen har ägnats åt städ, tvätt, soptippen, återvinningen, skoljobb och så en skön söndagsmiddag a la husman. Det bjöds på pannbiff med stekt lök, fluffigt mos och en gräddsås, svärmors inlagda gurka samt ett glas isvatten. Mums! Imorgon hoppas vi alla kunna återvända till skola och jobb. Håll tummarna!

Kram från Rektorskan

2 thoughts on “Det där med maten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *