@Home

Mitt hem är min borg och som ni vet är jag en riktig hemmakatt alla kategorier. Jag skulle inte på något vis vilja påstå att jag är någon stilpolis eller ens att jag har ett estetiskt sinnelag,varför något ”hemma-hos-reportage” inte är aktuellt här i Happyvardag i alla fall. Men när det kommer till att skapa ett hem, så är jag väldigt nöjd med makens och mina skills.

Från hallen och in i storstugan

För maken och mig har det varit viktigt att skapa ett hem, där livet händer liksom. Där hundar och ongar är välkomna att leva tillsammans med oss och där vi inte är livrädda för fläckar, märken eller omflytt av prylar. Om du undrar hur det där rimmar med Rektorskans pedanteri så kan jag lugna dig med att det går utmärkt. Jag älskar ju att städa och plocka.

Storstugan – rummet där vi lever

Storstugan har fått nya kläder. Den svarta Lassesoffan fick i höstas flytta vidare till Gabbes fotbollsklubbs klubbstuga. Vi var redo att gå vidare och jag är säker på att Lasse hade älskat att få skänka sin soffa till just en idrottsförening. Och på något vis visualiserar jag mig honom sittandes där i soffan i samspråk med klubbens olika aktörer….

Vi köpte en ljusgrå Howardsoffa med schäslong och jag är kär. Ny matta, byte av gardiner och så lite nytt ögongodis.Det blev såååå mycket luftigare, som mor Anita envist hade hävdat som ursäkt för inköp och omflytt.

Matdelen av storstugan

Ny matta fick det bli även här och så nytt brickbord, stol och en hett efterlängtad renfäll. Jag älskar kombon vitt, grått och natur.

Även sovrummet har fått lite nya kläder. Köpte grå mörkläggningsgardiner till Gabbes rum, men som inte matchade alls. Maken föreslog att ta dem till vårt rum och jag hann nästan idiotförklara honom…jag menar grått ihop med latte och chokladfärgade väggar. Urgh…..färgfest är inget jag uppskattar. Men så lät jag honom pröva och vips antog gardinerna en typ mullvardsfärg som matchade perfekt till rummets väggar. Jag fattar verkligen ingenting. Nya lakan, ny pläd och nytt ögongodis ihop med ny lampa och ny kruka från TB och Emma. Det blev toppen. Och visst är det något alldeles extra när vårsolen letar sig in……

Gabbes rum

Även Gabbe har fått nyheter – ny säng och lite omflytt gav bättre yta hos honom. Det mest fantastiska i allt detta är att det har kostat nästan ingenting. Vi sålde av möbler och pryttlar (dock inte Lassesoffan som skänktes) och köpte nästan allt begagnat av vänner och bekantar, somliga saker fick vi till skänks eller bytte vi till oss och några få saker (pläden i sovrummet ex) köptes på halva reapriset. Hållbart återbruk älskar jag helt enkelt……

Utvändigt

Lördag här i Happyvardags återtåg. Vi fick i oss lite soppa igårkväll och vaknade upp till en viss form av toalettspring. Dock har vi sedan haft en riktigt bra dag. Frulle och sedan iväg på fotbollsmatch en stund. Vi tänkte att det var bra för oss att komma ut, få lite frisk luft (och den var rysligt frisk kan jag meddela. Kall var den också) och kanske bli lite hungriga. Stackars Gabbe är rätt slak och väldigt blek, plötsligt var han nästan genomskinligt vit och blev helt blå runt mun och läppar. Snabbt fick vi in honom i värmen i klubbstugan och i med lite dryck och tilltugg, sen körde vi hem. Ungefär med 45 minuters mellanrum får vi servera honom något att äta och dricka (är man mager från start så är man. 3 dygn med magsjuka och bara isvatten är inte att rekommendera då) och faktum är att han inte har kämpat emot alls idag.Ikväll är han nästan sig själv igen. Skönt!

Hoppas ni alla har en fin helg. Själva njuter vi nu med sprakande brasa, tv-fotboll och en massa tända ljus. Kram från Rektorskan

4 thoughts on “@Home

  1. Tur det går framåt med magsjukan!
    Jag tycker ni har det fint och mysigt! Man ska ha ett hem att leva i, inte en utställningslokal! Jag trivs med vårt, även om allt verkligen inte är nytt och dyrt! Inte mycket jag skulle vilja byta ut.
    Regn idag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *