Catch up från vinterkräkträsket

Ni vet det där trippande på tå för att slippa undan årets upplaga av influensor har funkat sådär här i Happyvardag. Rektorskan inledde januari med en rejäl influensa med såväl feber som värk och så förkylning och värsta hostan och någon vecka senare fick både Gabbe och maken sin släng av sleven. I tisdagsnatt knackade vinterkräksjukan på dörren och trots att jag envetet försökte undvika att öppna fick vi se oss besegrade. Urgh….. jag ska bespara er alla smaskiga detaljer men nöjer mig med att meddela att det är vidrigt. På riktigt extremt läbbigt.

Sanering pågår numera på Näset!
En årsförbrukning tvål, engångsstäddukar, desinfektionsprit, tvätt-och sköljmedel, plasthandskar och engångsmuggar + sugrör är nu tillsammans med en högst ansenlig mängd doftljus förbrukade. Händer och handleder är snustorra av allt ilsket tvättande med tvål och vatten för att sedan som ”icing of the cake” gnugga handsprit. Också. Ja, jag vet att handsprit inte tar bort vinterkräkbacillusker men jag tar det också. Även duttar en del runt munnen också, vilket i sin tur uppmuntrar en årsförbrukning av lypsyl i en rejäl omkrets kring mun och näsa. Jomensåattde …… vi bryr oss inte om vad vi kostar på oss här på Näset. Och om ni undrar hur vi annars mår så kan jag meddela att ingen har kräkts sedan lunch igår. Prisa Gud! Det är liiite värre med andra hållet. Ibland är verkligen två toaletter en för lite. Har vi märkt. Så nu äter vi i skift, så att vi inte behöver kuta till toaletten samtidigt. Ännu ett skönt uppdrag för planeringsgeneralen (aka Rektorskan) att styra upp ju…. Såväl Gabbe som jag har feber och huvudvärk, vilket tydligen inte bekymrar solh-vetet ett dugg och därmed innebär att solglajjorna får pryda näsan inomhus idag. Livet leker…..

Kram från Rektorskan

One thought on “Catch up från vinterkräkträsket

  1. Det låter vedervärdigt! Hoppas verkligen nu får hålla er friska nu! Och att det är över denna rundan!
    Antar att detta inte var det roliga du skulle blogga om😉
    Jag vill till staun!!!! Min längtan är stor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *