Helgplaner

Den i särklass största vinsten med att ett ljuvligt sommarlov övergår i skolans läsår måste ju bara vara variationen av jobbevecka och helg. I oceaner av ledighet och tillsammanstid tenderar åtminstone tillvaron i Happyvardag att bli ett enda sammelsurium av varande. Ramar suddas ut, dag och natt glider in i vartannat och det har hänt (mer än en gång kan jag lova) att jag inte har en aning om vilken veckodag det är egentligen. Och missförstå mig inte, jag verkligen älskar det där. Ingen del av mig skrek ut någon bön efter att få slut på sommarledigheten, det kan jag lova, men när det nu är som det är så gäller det ju att se det positiva i tillvaron. Som exempelvis variationen av jobbedagar och helg.

051Så med 6 veckors läsår tillryggalagda kan jag konstatera att det börjar bli fason på det mesta här i Happyvardag. Exempelvis vet vi nu mer än väl skillnaden på ”läggdags” mitt i veckan och dito på helgen, för att inte tala om ”dags att kliva upp” kopplat till tidigarenämnda tillfällen. Det skiljer sig markant i tid mellan vardagsfrulle och helgdito och idén om att hinna läsa morgontidningen på just morgonen jobbar vi vidare på under måndagar till fredagar.

003Vad jag kanske uppskattar allra mest är att slippa hantera precis dygnets alla matsituationer på hemmaplan kopplat till jobbeveckorna. Efter en lång skön sommmar, dock med det längsta grillförbudet i mannaminne, så kände jag mig helt dränerad på idéer om vad som skulle serveras till såväl lunch som middag. Måndag till fredag kilar vi numera in i matsalen på #världensbästaskola #svettpärlan och plockar till oss av fantastiskt vällagad och gott käk. Det där innebär att vardagens kvällsmiddagar ibland hålls till lätträtter, men i vart fall alltid vardagsrätter, och på helgen blir det lite mer festlig karaktär. Även handlingsmönster får ju en helt annan karaktär under läsåret, än under ledigheten.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, gräs, utomhus och natur

Helgerna i september rymmer förstås fortsatt en hel del fotboll, det måste tillstås. Gabbes serie håller på till den 14 oktober och TBs lag spelar förhoppningsvis sin sista match söndagen innan dess (om det inte blir kval förstås, men vi hoppas på direktavancemang). Allsvenskan håller dock på ända till den 11 november, så vi hinner några matcher på plats efter Gabbes serieavslut. Puh!

Bilden kan innehålla: 1 person, står, växt, träd och utomhus

Planen inför just denna helg var avkoppling, fotboll och garagerens. I den ordningen. Jag inledde fredagen med liten shoppingutflykt med papsen och sedan blev det fredagsbuffé himma hos oss. Mums! Lördagen bjöd på tidig matchsamling för Gabbe och matchstart redan kl 10. Det är okristligt tycker jag……Nåväl, efter matchen blev det helghandling på hemvägen och sedan lite god lunch i solen på altanen. På eftermiddagen tog vi först itu med garaget och sedan hann vi även med en liten rockad inomhus för att få in loungedynorna på vinterförvaring. Mycket nöjd…..Kvällen avslutades sedan med en krämig potatisgratäng, krispig grönsakstagliatelle och lite Surf and Turf tillsammans med ett glas vältempat rött.

011

Söndagen har hittills bjudit på sovmorgon, söndagsstäd och nu lite soffhäng med bok och söndagsfika. Kanske dyker finaste paret TB och Emma upp på lite fika och sedan blir det TV-fotboll i eftermiddag. Kvällen avslutar jag sedan på ett House of Lolaparty. Imorgon sparkar vi igång en ny jobbevecka och det är exakt 4 veckor till vi tar höstlov. Inte klokt vad fort tiden går…..

Kram från Rektorskan

5 thoughts on “Helgplaner

  1. 1 Oktober idag… Otroligt. Nyss låg man på stranden. Nog kommer man snabbt in i vardagsrutinerna igen, det är otroligt egentligen vad man är anpassningsbar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *