Det där med att fylla 20

Att kombinera en läsårsstart i skolans värld med ett 20-års jubileum är kanske att adda liiite för mycket spänning och tempo sådär i mitten av augusti. Jag menar från leasure sommarlovsfirandet till vardagspusslet via just det ovannämnda är inget man skojar bort, men ändå. Milda makter vilka fantastiska dagar vi har haft.

079Drömmen om en egen skola föddes på tåget mellan Karlskrona och Emmaboda, precis där 80-tal övergick i 90-dito. Mia och Maria, två sprudlande lärarstudenter dagdrömde om den där skolan för de många barnen – inte bara för dem med tidig mognad, tävlingslust och stor lydnad utan en skola där även de som ännu inte vill, ännu inte kan, ännu inte vet att de kommer att gilla det, får hitta sin plats. En skola som sjuder av liv och rörelse, gemenskap och människokärlek och förstås nyfikenhet och utvecklingslust. En skola där alla barn är allas barn och där en balanserad idrotts-och hälsoprofil bildar grund för en sund lärmiljö. Den 14 augusti 1998 slog Friskolan Svettpärlan, med Mia o Maria samt fritidsansvarige Lasse vid rodret, upp dörrarna för 46 härliga elever. Tusen Tack ni första föräldrar som valde att tro på oss och vår idé helt utan bevis. 13 avgångsklasser a 26 elever senare och med nuvarande 260 elever och 40 personal firar vi idag 20-års jubileum. 20 år med så många sköna elever, föräldrar, släkt och vänner. 20 år med så många mirakel vi har fått uppleva. Tusen Tack alla ni som genom åren valt oss och låtit oss vara en så viktig del av just Ert Skoläventyr. Vi bär med stolthet ert förtroende. Happy Birthday to us! #simplythebest #världensbästaskola #svettpärlan#rektorskanochkamrern #skoläventyr

 

084Alltså, bra fint att fylla 20. Igen. Det är ju inte så länge sen (hrm….moahahaha) så man minns ju känslan direkt. Nä, skämt å sidor….kan ni fatta? Hon och jag har alltså drivit vår alldeles egna skola i 20 år (Lasse på bilden var ju med fram till 2014). Känslan av att ha startat, drivit och levt sin livsdröm i 20 år är nästan övermäktig att ta in, men jag är galet glad och stolt över att ha kunnat göra skillnad för så många barn och ungdomar.

091Alldeles självklart firar vi allt som firas kan. Det är faktiskt en ganska skön livsapproach, det måste tillstås. 20-årsjubileumet på #världensbästaskola #svettpärlan fick anta formen av kalas i en slags trestegraket.

094

Vi inledde dagen med kalas för våra nuvarande elever och en parad genom vår stadsdel. Finaste Lurre och Linda gav Rektorskan och Kamrern skjuts i en vackert lövad vagn och Lurre själv i finlugg och glitter.

105Dagen bjöd sedan på allt mellan såpbubbelblåsning, ansiktsmålning, bollen-på-burken, via hoppborg, snaggolf, bubble balls, ambulansbesök till korv med bröd, kasta tårta på idrottsläraren, vattenstafetter, måla scenen, tårtkalas och ballongsläpp. Så himla lyckad dag, så många nöjda elever och så mycket gemenskap.

120Efter en kort stunds omladdning, prepp och vila fötterna tog del 2 vid. Samtliga av våra ”gamla” elever var inbjudna att fira eftermiddag med oss vid en Reunion. Det bjöds på lite tilltugg, festlig dryck, snacks, tårta och förstås bildspel, fotobonanza och tipspromenad ”Minns du ditt Svettpärlan”. Jättemysigt att få träffa våra gamla godingar, snicksnacka om vart livet tagit dem och hur de tänker kring sin skoltid hos oss.

118Vi avslutade med finfint lagfoto på hela nuvarande Svettpärlegänget.

123En snabbrunda till hemmaplan, dusch och klädombyte och sedan drog del 3 igång med buller och bång. På en riktigt skön restaurang, Parken, träffades vi för ett party utan dess like. Lokalen var abonnerad av oss, mat och dryck specialbeställd, discjockey bokad och allt riggat för en helkväll. Och vilken kväll det blev…..

Bubbel och Hors-d´oeuvre med mingel på restaurangens uteservering.

125Räk- och kräftcoctail och iskallt vitt vin till förrätt.

126Oxfile till varmrätt, dock fick den icke köttälskande Rektorskan en perfekt tempad Sashimitonfisk istället. Vansinnigt gott! Och medan de andra drack rött, fortsatte jag med mitt vita guld.

129

En ljuvlig pannacotta avslutade måltiden och medan somliga drack kaffe drog discjockeyn igång värsta dansgolvspartyt. Jisses, dansade i flera timmar, trippade hem barfota när klockan med råge passerat midnatt och nattade inte kudden förrän timmen var väldigt sen. Vaknade sedan med en bultande fot och tanken att hämta yxan och hugga av tån föresvävade mig sådär runt 06 imorse. Men…. vad är väl en traseltå och lätta yrselanfall då man gör en huvudrörelse eller alltför häftiga ögondito, när hjärta och själ ler och man har fått uppleva att ännu en gång fylla 20-år liksom.

Nu isblåsa, fot i högläge, ett isat glas jordgubbssaft och några glossiga magasin.

Kram från Rektorskan

2 thoughts on “Det där med att fylla 20

  1. Wow, vilket firande! Men det är ni verkligen värda. 20 år är en bra tid och vad jag förstår så har ni nog en av landets bästa skolor 😍 Ni räknar väl med att köra 20 år till.
    Grattis igen, och kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *