Från våtvarma omslag till totalt väderomslag

Vilken magisk sommar vi har blivit bjudna på (och ja jag vet att det är synd om djuren och bönderna och gräsmattorna och den globala uppvärmningen. Eller nej, det är kanske inte synd om det sistnämnda utan mer dennes fel men…ni fattar). Jag verkligen älskar att vi äntligen fick en sommar som konkretiserar allt det jag sammankopplar med just sommar – dvs sol, värme, bad, svettningar, soklänningar, badkläder, flipflops, massor av iskall dryck, lättmat, varma klipphällar, vågskvalp, handdukar på tork, båtfärder, brygghäng, kvällsdopp med mera med mera med mera.

2016-07-11 12.27.10Jag verkligen älskar upplevelsen av att det är fint dag efter dag efter dag….ända tills dess att det bli en självklarhet. Ni vet, när det inte längre är en fråga om vi ska sola/bada nästa dag utan mer var? och hur mycket? Ni vet när det inte längre existerar några funderingar på överdragskläder, paraply eller regnkläder utan man bara drar iväg, med minsta möjliga på sig och med sig.

2016-07-05 12.14.52-1För att vara helt ärlig, vi har haft i det närmaste Floridaväder här hela sommaren. Precis det där jag älskar så mycket……varma mornar, heta dagar och varmljumna kvällar. Oh la la…..Trots att somliga dagar, kvällar och nätter har varit så heta att det känns som ett våtvarmt omslag.

019Sen hände det något i helgen! Ett fullständigt totalt väderomslag kan man nog titulera det. Och det som skulle bli något dygns återhämtning med sköna regnskurar blev istället regn, åska, hagel, blåst, tromb och en nätt liten temperatursänkning på 10-15 grader. Suck…….

Jag beställde tillsvidareprenumeration på finvädret till den 25/9. Just saying…..Hoppas vid min gud att det ska bättra sig igen och bjuda på en Brittsommar utan dess like. Fast det är ju nice att grillförbudet är hävt i alla fall.

Kram från Rektorskan

2 thoughts on “Från våtvarma omslag till totalt väderomslag

  1. 13 grader hade vi igår. Var och skulle ta blodprov, sköterskan fick värma mitt finger innan hon stack! Det hade inte behövts förra veckan. Nu kan det bli lite bättre igen, men över 30 grader behöver det inte bli!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *