Nöta garderob

Hur har ni det med klädkontot vänner? Är ni typen ”ombyte förnöjer” eller kör ni mer på en avgränsad uppsättning? Efter nattens blixt och dunder, fast bara 1mm regn, konstaterade vi imorse att det trots ganska hotfulla moln och brutal vind, så var det riktigt varmt och gott. Det innebär med andra ord att dagens klädkod än en gång blev ”så lite som möjligt” och ”så svalt som möjligt”. Helt ärligt har hela sommaren gått i samma tecken och vem i herrans namn skulle jag vara att klaga.

2016-06-27 06.51.36-1Kläder är en spännande grej, tycker ni inte det? Rektorskan älskar som bekant shopping och att bygga garderob och för att vara helt ärlig, jag behöver egentligen sällan komplettera något (det har ni aldrig läst, bara så att ni vet) men jag VILL väldigt gärna komplettera. Och jag verkligen älskar idén om att byta årstid bland kläder och skor, att packa upp gamla bekantskaper och presentera dem för nyförvärv och bara fnula på vad som ska bäras ihop med vad, när och hur.

2016-07-25 15.29.00-2Väntan på våren var lång och tärande och innan man visste ordet av gick man från täckjacka, boots, mössa och vantar till det här. Alla de där mittemellankläderna blev hängande där på vänt, liksom snuvade på sin tid i rampljuset. Sedan den 30 april har jag exempelvis inte stoppar in min lekamen i några byxor. Knappt ens långärmad tröja. Däremot har den lightaste av lighta sommargarderober fått styra klädkontot.

004Ja ni vet ju vad jag berättat. Tunna solklänningar, shorts och linne alt tunna trikåkjolar och linne och så badkläder i en aldrig sinande skara tillsammans med solglajjor, flipflops och handduk. Och det är så här jag mår bäst. Alla dar i veckan. Jag borde förmodligen emigrera, inte bara för min trasselfot……

030Bara för att man inte har nött på sin garderob så innebär det inte per automatik att man inte kan shoppa lite nytt inför det som komma skall. Eller hur? Rektorskans signum är att fynda på rea och det funkar ju fint under förutsättning att man inte gör anspråk på att vara ett popsnöre och hålla sig väl uppdaterad med mode och trender. Nåväl, det där har aldrig legat för mig. Jag köper det jag gillar oavsett vad, likaså använder det som finns sparat med samma approach. Våra Stockholmsresor inbringade inga större utsvävningar från shoppingkontot, men klickfingret ordnar sedan upp det mesta. Här ses finfina inköp från Massimo Dutti i fantastiska material. 2 tröjor, en blus och en klänning för 1076 riksdaler. Det är nästan guldmedaljsläge på det va?

029

 

Och så lyckades jag knipa sista exemplaret av denna sköning. Kommer att matcha min garderob perfekt.Att den har ärm är ett klart plus nämligen. Hoppas på en lång skön brittsommar och sedan ljum höst så att man kan jobba sig igenom garderoben so to speak. Det tunga varma väntar jag gärna med till december nämligen.

Mia Barks foto.Men jag är kittad och redo för alla eventualiteter. Det är väldigt viktigt. Och som det ser ut är jag även rustad för ännu en sommar med i stort sett samma garderob (under förutsättning att kläderna inte krymper under vintersäsongen) då det mest är 4 linnen, 5 par shorts, 4 solklänningar och ett antal badkläder i olika utförande som fått luftas i år.

Hur eller hur…..jag älskar det. Hoppas det vara länge till. Så ego är jag. Happy Helg folket! Kram från Rektorskan

4 thoughts on “Nöta garderob

 1. Aaaa, vilka finheter du shoppat!
  Borde säga något duktigt om att jag tänker igenom allt och sällan köper något i onödan… men att fara med osanning ligger ju liksom inte riktigt för mig så det låter jag helt enkelt bli.
  Jag älskar med att shoppa, men det kan hända att jag får lite småångest om jag köpt något i väldig impuls som inte lir så bra.
  Jag försöker dock leva efter devisen att om jag köper något nytt ska något gammalt rensas bort. Även av anledning att det inte finns så mycket mer plats kvar i garderoben.
  Idag har jag rensat en del till textilåtervinning, men även en påse till Balck (caféet du vet) då jag igår läste att de ska åka till Kenya i slutet på augusti och efterfrågade kläder från privatpersoner, då kommer de ju verkligen fram med.
  Ha nu en fortsatt härlig fortsättning på denna söndag!
  Kram Anna

  • Åh vad bra med Balck. Kanske ska ta med mig några påsar upp på lördag då.
   Nope, jag är inte heller helt hållbar, men jag är ganska duktig på att skänka och sälja vidare….det räknas väl också?
   Kram Sötis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *