Mitt perfekta Skärgårdsliv

Rektorskan bor permanent där många har sin lovtillvaro. Allra helst sin sommartillvaro kan man säga. Genom åren har vi förvisso blivit fler och fler bofasta här på vårt vackra Skärgårdsnäs, men än talar vi om badgästerna som dyker upp här lagom till när Näset visar sin sommarlovsfägring. Och många skulle kategorisera det som ”landet”, absolut. Här omgärdas den enda färdleden av böljande ängar och kullar, där får och kor går på bete. På båda sidor om vägen finns olika mängder av skog och längst ut på Näset finns en naturbadstrand. Här lever vi livet i maklig takt och vi skakar på huvudet och smackar med munnen då någon framför sitt fordon alldeles för snabbt på vår lilla väg. När mörkret faller blir det verkligen becksvart, ty gatlyktor har vi absolut inte tillgång till. Naturligtvis finns här en utbredd Grannsamverkan för att hålla koll så att inte buset så till här. Och alldeles självklart har vi sett till att vi använder oss av Verisures Larm i våra fastigheter. Vi har endast 2 km till E22:an och Rektorskan har precis milen till familjens arbetsplats. Väldigt praktiskt måste tillstås…..

2016-09-04 13.53.18Under väldigt många år har vi spenderat ganska stor tid av sommaren i Florida, men de senaste två åren har vi hållit oss på hemmaplan. Förra årets mindre frekventa inslag av sol och värme lät oss dock inte misströstas. Och vilken sommar vi haft. Från den 1 maj faktiskt. Extremt lite inslag av regn, så även den där kyliga blåsten. Till och med molnen som rullat över himlen har varit få. Jag skojade i början av maj, då många oroade sig för om det skulle bli all sommar vi fick vid den värmeböljan, att jag har beställt tillsvidareprenumeration till den 25 september. Än så länge bådar det väldigt gott.

010

Årets finfina sommar har bjudit på ett skärgårdsliv de luxe minsann. Vi håller oss allra mest på hemmaplan, gör tvångsutflykter för att fylla på förrådet av mat och dryck och så pendlar vi mellan altan- och trädgårdshäng och brygghäng vid havet. Allt som oftast swishar vi fram genom skogen på våra cyklar de där 3 minuterna det tar från vårt hem. Inte sällan iförda endast badkläder och handdukar i cykelkorgen. Då och då tar vi med fika och bok för lite längre stunder på bryggan och det är nog 50-50 mellan alla gånger vi njuter där tillsammans med andra och då vi har bryggan för oss själva.

011

När kvällen kommer brukar vi kunna summera dagens bad till en ansenlig mängd och jag bara älskar att njuta av dessa vid dygnets olika tidpunkter. Från ett svalt morgondopp i ensam majestät, via stojiga dagbad med massor av hopp och dyk från bryggan, åk i rutschbanan ut i havet eller ”Herre på täppan” på flotten till ljuvligt varma kvällsdopp medan solen sänker sig bakom skogsridån.

020Den här sommaren har verkligen givit mig det lugn jag så innerligt behövde. Precis allt har hanterats i makligt tempo och känslan av enormt mycket hemmatid fyller mitt hjärta med kärlek till val av boplats. Jag menar…det är ju en stund sedan vi satte ner våra bopålar här. Närmare bestämt 1 augusti 1995. Shit vad gammal jag är alltså…..

011Jag älskar mitt skärgårdsliv. Året om faktiskt. Det är en ynnest att få bo så här och jag älskar skogen och havets skiftningar i takt med årets diton. Nu börjar helt ärligt sommarlovet att sjunga på sista versen men jag tänker att om min beställning slår in, då har vi en hel del sköna eftermiddagar, kvällar och helger kvar att njuta sommarskärgårdsliv helt enkelt.

003Efter en långweekend i Kalmar och Gabbe på fotbollscup med sitt lag har vi nu åter landat på hemmaplan. Borta bra men hemma bäst. For sure….

Nu frulledags, lite plock och sedan dagens första bryggbad. Hoppas ni njuter lika mycket ni med. Kram från Rektorskan

4 thoughts on “Mitt perfekta Skärgårdsliv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *