Sommarlovsfirare och semesterflanörer

Det är vi det! Hela familjen Happyvardag i ett enda stycke. Här finns ingenting what so ever som skulle kunna rymmas inom epitetet rutiner, organisation eller planering. Och guess what…..för allra första gången i mitt liv följer jag flödet istället för att kämpa emot. Jag tror jag har släppt taget om det mesta och de flesta ledstänger, livlinor och annat som vanligtvis håller min oerhört strukturerade tillvaro i flow. Skrämmande första trevande steg under mina första lediga sommarlovsdagar, tja kanske tom första veckorna, men sakta och säkert har jag nu glidit in i en slags oformlig tillvaro som liksom formas efter vad som dimper ner i vår tillvaro. Livet som händer helt enkelt…..

011

Och det där inte bara funkar, för att det liksom måste funka, utan det där har tydligen transformerat Rektorskan till en helt annan typ av personlighet. Inte bara så där vips tjillevippen utan lite mer med småstegsmetoden, vilket kanske inte behöver vara helt fel. Hon som normalt sett lever livet i 290 knyck har helt uppenbart farit riktigt väl av att sjunga långsamhetens lov och ta det i den takt livet bjuder.

Jag sa ju att när jag har bestämt mig så finns det väldigt få saker som stoppar mig. Första veckornas ständiga reflekterande har ersatts av en semesterlunk, där jag inte ständigt måste vara på min vakt för att inte växla upp. Jag är naturligtvis inte alls omvänd eller på långa vägar avgiftad från mitt ordinarie tempo – det vore livsfarligt och väldigt väldigt naivt att tro det. Men de första veckornas all tankemöda har inverkat menligt på mitt sätt att se på mig själv, min tillvaro men också på företeelser hos andra runtikring mig. Såväl IRL som på sociala medier. Det är precis där och då jag inser att jag verkligen är mitt upp i ett gränsförflyttande.

020Dagar flyter in i varandra här himma på Näset och för att vara ärlig…det mesta handlar om att på olika sätt njuta av solen och att svalka sin lekamen. Vi tar skogsvägen, på cykel eller med apostlahästar, till världens bästa brygga för dopp i det blå och brygghäng med sköna vänner. Vi äter när vi är hungriga och dricker när vi är törstiga. Tar en powernap om det påkallar eller bara dåsar bort i solstolen en stund. Nattsuddar ofantligt sent och tar sovmorgon titt som tätt. Temperaturen inomhus och utomhus är den samma (över 30 grader) och idag höll havet nästan 28 grader. Kan ni fatta va?

006I tisdags kväll var vi bjudna till fina vänner på nästa Näs. Vi tog cyklarna dit och bjöds på gudomligt god mat signerad Gustaf, vår TBs polare. Aperol och tilltugg, varmrätt med härliga smaker och en dessert som jag föll pladask för. Tillsammans med lite isad Baileys så blev det perfekt.

010Igår onsdag var det vår tur att stå för fiolerna, då vi hade bjudit hem skönaste familjen Olofssons. Med grill och eldningsförbud gjorde vi det extremt lätt för oss med skaldjur och delis som huvudattraktion helt enkelt. Det blev kräftor och räkor, varmrökta blåmusslor och chilirostade havskräftor, aioli, hummersallad, kräftröra, vitlöksbröd, salami och crudo, exotiska frukter, brieost, Provencalska mjukostar, kex och oliver. Yes, vi blev mätta i magen minsann.

013Efter mat blev det kvällsbad vid bryggan med hela gänget och fler därtill. i 45 minuter plaskade vi omkring och njöt, sen blev det kaffe och gotte hemma ihop med en massa skönt snack och goa skratt. Vänskap är fasen helt outstanding!

033

Idag har vi njutit på bryggan med bästaste svärmor och framåt kvällningen drog vi till Drömhuset de Luxe och det bjöds på poolbad i 33.5 grader samt ringåkning ute på havet. Gabbe älskade det och Rektorskan, Rektorskan var skiträdd kan meddelas. Men…..jag gjorde det.

Nu är kvällen sen och ögonlocken lite tung. Vi har sett AIK förlora i Köpehamn (suck), haft lite restfest från vad kylskåpet bjuder samt kvällspromenerat lille Milou. Nu ska jag fixa hemmaekonomin medan huset är svalt och tankeverksamheten inte är helt bedövad av värmen. Väderappen påbjuder finfint väder även fre och lö nämligen.

Hoppas ni alla har det njutbart! Kram från Rektorskan

2 thoughts on “Sommarlovsfirare och semesterflanörer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *