Vad jag tycker om fotbollen

Jag älskar fotboll!

022I de mest skiftande av former älskar jag fotboll.Oavsett om det är TB:s SAIK, Gabbes RAIF eller vårt älskade AIK så är vi där med vårt stöd. Vi kan kika på matcher med många olika approacher, vilket gör att vi följer alla möjliga divisioner, ligor och landslag. En dag utan fotboll är ingen dag, är vår livsdevis. Det är en evinnerlig tur att vi är lika nördiga allihopa……

004FotbollsVM! Är över. En gång för alla. Och det är lite sorgligt. Inte för att landslagsfotboll är min största fäbless, utan för att tv-tablåerna nu återgår till sådant som intresserar mig föga. Vilken underbar månad det varit med alla matcher! Det är nästan så att jag funderar på vad vi ska hitta på nu om kvällarna……

Nåväl, vann rätt lag då? Yes, alldeles självklart. Även om jag verkligen har uppskattat Kroatiens framfart i VM också. För egen del satsade jag på Tyskland som vinnare och fick stå med lång näsa redan efter gruppspelet. Ganska häftigt att så många stora världsnationer fick stryka på foten en efter en och fixstjärnor som kanske trott att VM skulle vara ett självspelande piano fick se sig snuvade på konfekten. Haha! Rektorskan gillar sällan fixstjärnor, Rektorskan har nämligen en förkärlek till lagmaskiner, hard work&dedication.

123

Gabbe har köpt nya pjucks, stl 40. Men hallå liksom, vad i herrans namn händer. Och han har vuxit om sin ömma moder, vilket i sig bara var att vänta men ändå….Att matcha skor med boll är ju också extremt snyggt! Nåväl, fotbollsVM i all  ära men nu satsar vi fullt ut på det som är roligast – nämligen fotboll med nära och kära och favvolag. Lite uppehåll kvar för Gabbe och TB, men AIK är numera i full gång. 3 vinster av 3 möjliga på 8 dagar känns enormt härligt. Och att nyförvärvet Rashidi från Dalkurd krönte sin premiärmatch med trollkonster och ett magiskt mål i krysset med ”fel” fot är bara så underbart att jag får pytteskinn. Nästa helg är vi på plats i Solna igen.

Mia Barks foto.Idag blev det en tidig morgonhandling och sedan bäddandet av altan. Tänk att vårt parasoll äntligen vilat sig iform och till sommarens varmaste dag passade på att fungera för första gången ever. Det kallar jag fin tajming det. Familjen gav sig ut på en liten cykeltur på fm och begav sig till nästa Näs 4 km bort. En härlig pratstund hos härliga Skånevänner i deras trädgård by the Sea och sedan cyklade vi vidare mot golfrestaurangen och en skön liten lunch där. Supermysigt!

Mia Barks foto.Sen blev det brygghäng med många sköna dopp i det svala blå. 23 grader höll Östersjön dagen till ära och det var ljuvligt svalkande. Att växla mellan stekande sol på and och gupp i havet är verkligen underbart mysigt!

Resten av dagen har bestått av TVfotboll med alltså AIKvinst och sedan Frankrikes VM-guld för att avrundas med en skön sommarbuffe med svalkande kallt i glasen. Glädjande nog har aptiten börjat komma tillbaka och jag njöt av makens grillade revben, hot wings med dipp, danskt smörebröd på rostbiff och currydressing samt en krispig laxsallad och ost&kex.

Så ja, jag tycker jag har anammat semesterlunken på ett fantastiskt sätt kan meddelas. Imorgon startar en ny vecka utan några som helst tidsangivelser egentligen och det gör mig inte det minsta stressad. Att ta dagen som den kommer, veckan som den kommer gillar jag oväntat mycket faktiskt. Nu ska jag sträcka ut mig soffan med en ny helt underbar bok. Återkommer med lite boktips endera dagen.

Kram på er från Rektorskan

4 thoughts on “Vad jag tycker om fotbollen

 1. Det är bra att du varvat ner! Så skönt det var i vattnet igår🤗inget att klaga på.
  Mellan har varken växt om mig eller mina fötter, det lär hon aldrig göra😉

  • Underbara dagar, finfina 25 grader i vattnet igår. Dock alger på väg in hörde jag så kvällsbadet blev i pool. Kram

 2. Jag tycker det låter som en alldeles, alldeles underbar semester-hemma-dag. Precis i min smak! Grillade ribs här hemma i går, älsk på det.
  Vi firade stordottern som fyller 22 på onsdag….. vi är bortresta då…. på dotterns födelsedag! Galet!! Men vi är inte så noga med att man måste fira exakt på rätt dag, och det har barnen ärvt så det blir fint ändå.. vi får väl ringa och sjunga i stället 😉
  Kram och njut vidare i lugnet, J

  • Åh, ni har ju också en dubbeltvåa ju. Precis som i vår familj då…exakt dag är inte exakt viktigast. Ganska skönt tycker jag. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *