En stående beställning

Så var det det där med den berömda ketchupeffekten….Först ingenting, sedan ingenting, sedan ingenting och …poff, prutt, prutt…..allt. Från en tärande längtan och väntan i färglöshetens gråbruna skala till hela den skira pastelliga paletten. Det är minsann samma visa år efter år. Rektorskan misströstar, väntar och längtar. Kikar på bilder från föregående år och är helt bergsäker på att det där, det där vackra aldrig någonsin mer kommer att bli en verklighet. Moget va?

015Från det där vita helvetet, via värsta höstrusket i april med virvlande torra löv, brun gegga och grå himmel till…..

004….det där. På bara några veckor. Inte konstigt att man blir alldeles konfys som mor Anita alltid sa. Tanken slår mig ibland att det är allt oftare som jag tenderar uppleva världen som min mor gjorde. Undra om det där är ett ålderstecken? Eller möjligtvis ett tecken på något annat……

029Nåväl, jag lade igår (Kristi Flygare) in en stående beställning av det väder som vi förärades med: Strålande sol, klarblå himmel, över 20 grader, ljummen och smekande vind, skir och prunkande grönska samt en varm kväll. Jag satte som deadline minst till och med den 25 september. Att sedan senkvällen bjöd på åskoväder, värsta blixtkavalkaden och hällregn gör egentligen ingenting alls. Jag kan tänka mig det också. Vid den tidpunkten på dygnet alltså. Allt för att hålla färger och annat vid gott liv.

060Här i Happyvardag, himma i den Blekingska Skärgården bjuds det på långhelgsledigt. Igen! Så otroligt skönt. Tillvaron snurrar på och vi har endast 22 skoldagar kvar av läsåret 17/18. To do listan är diger…..men med detta väder lär det inte bli jobbigt alls att beta av den. Bästa sommaren i mannaminne…..det är jag som står för den beställningen folket!

Kram från Rektorskan

One thought on “En stående beställning

  1. Ja jäklar vad det åskade och regnade i natt. Vid ett-tiden var det här. Vi har mkt kallare här än hemma, men det funkar, det gör det. Jag kommer också på mig själv att säga och tänka saker som hörs som mamma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *