Kompletteringshandling

Är det skillnad på handling och handling? Ja, alltså visst är det skillnad på handling som i att utföra något specifikt (vilket inte alls nödvändigtvis måste innefatta momentet att handla något) och handling som i att shoppa förstås. Men min fundering innefattar bara det sistnämnda (no surprise liksom). Handling som i shopping. För somliga är all typ av handling handling, eller shopping shopping men jag gillar att kategorisera på annat sätt jag. Handling för olika ändamål liksom, med olika fokus, olika syften och olika omfång. Superviktigt att veta vad man håller på med, helt enkelt.

016

Någonstans närde jag en liten förhoppning om en härlig shoppingtur vår ena Stockholmsdag med min bestie, men det strandade. Av någon outgrundlig anledning. Vi brukar annars vara ganska bra på tillsammansshopping vi, men förutom en borste, nya strumpor och en tröja så förblev det stiltje. Nåväl, vi hade ju den bästa av eftermiddagar ändå med en massa gott i glas och på fat samt sanslösa mängder snicksnack och fnitter. Men shoppingen, shoppingen gick verkligen inget vidare.

007

Kalmarutflykten däremot, den som egentligen inte alls skulle innefatta momentet shopping, fick ett förflyttat fokus då vi upptäckte hur Mr Gabbe plötsligt dragit ut enormt på längden. Igen. Han är numera skrämmande nära samma centimetrar över havet som sin ömma moder kan meddelas, vilket innebär att han hade inte ett enda på brallor som kunde rymmas inom epitetet ”lagom”. Helt ärligt inte ens inom epitetet ”okej då, det får funka”. Och jag menar, blir det en tur på stan så blir det och då kan det oväntade hända även för en som inte alls kalkylerat med shopping. Det gäller att se möjligheter folket……det gäller att se möjligheter. Hihihihi!

011

Den roligaste av shopping är är inte bara den som blir av, utan också den man inte redan på förhand visste skulle bli av. Ni vet när man bara strosar omkring, utan vare sig mentala eller IRLshoppinglists. När man inte har bestämt sig och letar efter specifika saker, utan är sådär härligt openminded och ser just möjligheter. Kompletteringsshopping skulle vi kunna kalla den. Det kan vara små som stora saker, mycket eller lite, på tillbud eller ordinarie pris – den gemensamma nämnaren är ändock att det kompletterar ett redan befintligt lager av önskvärt eller för all del nödvändigt. Och just precis så blev det i Kalmar under sportlovet. Jag råkade få syn på ett par ljuvliga konjagare med den perfekta tån OCH den perfekta klackhöjden. Lite av ett rare moment kan meddelas och jag slog till på dirren. Sa jag att det dessutom var 50% sale?

002BTW, jag råkade också utföra ett stycke kompletteringsshopping genom ett aktiverat klickfinger. Och jag menar, trots att snön verkligen vräker ner och vinden viner kring knuten – en riktig snösmocka minsann- så ligger ju våren där snart inom räckhåll. Och då gäller det minsann att vara redo. Alltid redo! Klickade hem ett par marinblå sköningar från Zalando för endast 209kr samt puderbeigefärgade godingar från Zara för 299kr. Det livar upp här i mitt vinterland, det lovar jag.

005Jepp, vi är åter på benen som ni säkert förstår. Lite försiktigt trevande, halvbleka och trötta men ändå igång igen. Och guess what, inte en endaste liten del av mig är sugen på att shoppa, vare sig IRL eller på nätet. Jag är bara tacksam att kunna krypa i myskostym, raggisar och svepa goa filten om axlarna för att sedan sjunka ner vid brasan. Vinter är inte min favvis, men vackert är det. For sure….

Kram från Rektorskan

 

2 thoughts on “Kompletteringshandling

  1. Hoppas snön försvinner snart då så du kan använda dem. Minus 13 drygt och blåst idag. Ingen ny snö än. Tack och lov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *