Att ägna sig åt livsnjuteri

Det borde vara en självklarhet för oss alla och ändå är det så förbannat svårt. Inte sant? För säg mig, hur ofta prioriterar du livsnjuteri egentligen? På riktigt. Inte sådär en liten halvmesyr eller med förevändningen att det ändå är livsnjuteri när du har allt annat under kontroll (det där är för övrigt min favvoline så jag hajar precis), utan bara sådär fullt ut gör det som faller dig in och som du mår bra av. Jag svarar först: Nästan aldrig!

010Rektorskan är nämligen mästare på att inbilla sig själv att hon minsann inte behöver avkoppling. Att hon egentligen mår som bäst då tillvaron flyter och hon har kontroll. Det i sin tur innebär inte sällan att hon drar igång ett och annat svårförståeligt projekt, bara växlar upp och kör på i allt högre tempo. Effektiviteten vet sällan några gränser, inte framförhållningen heller. Idén om att ständigt passa på har dock sina begränsningar. Har jag märkt. Exempelvis kan det hända (läs: ganska ofta) att saker görs helt i onödan, eftersom när tiden väl är inne har förutsättningar förändrats vilket i sin tur gör att lagd planering inte alls ligger so to spek. Helt ärligt kan den vara helt fel. För att ta det i klartext blir det då gärna en h-vetets massa merjobb. Min resa till livsnjuteri och att leva mer i nuet tar egentligen sin utgångspunkt i att hedra min älskade broder Lasse. Den killen kunde njuta. Oj oj oj. Och han kunde leva i nuet som ingen annan jag känner. Ibland kunde det göra mig sjukt frustrerad. Det är nästan 4 år sedan han lämnade jordelivet och vid hans kista lovade jag både honom och mig själv att fortsätta leva och älska även för honom. Så sagt och gjort. Livsnjuteri är min hyllning till honom!

004Men jag hade förstås aldrig klarat det där utan min fantastiske make. Han är mästare på att bryta min vardagslunk (hehehehe: kanske inte lunk utan race) och utkräva aktiviteter som faller inom epitetet livsnjuteri. Så när lovet plötsligt öppnade en möjlighet till en weekendtrip så bokade han blixtsnabbt in oss på detta. Efter många sociala dagar/aktiviteter kring jul och nyår samt jobbtrix och hemmafix var det perfekt att sätta sig tillrätta i Bumsen och dra på joyride. Javisst, Solna, förstås.

030Lunch på lokal, incheck och så bad förstås. Isande kallt kan meddelas. Sedan promenad till Mall of Scandinavia, shopping och sedan sjönk vi ner för pizzahäng på Vapiano, Gabbes favvohak.

009Ett glas bubbel i hotellobbyn och sedan kröp vi ner i sängen och kikade på tv tillsammans. Supermysigt helt enkelt. Massor av tillsammanstid, i bil, på hotell, på restaurang och vid promenad och shopping. En riktigt värdefull catch up.

011

Sovmorgon. Långfrulle. Och morgonbad. Jepp, frös nästan öron och fotsulor av mig. Jesus Amalia. Men vi badade omkring Gabbe och jag. Simmade och dök och stod på händer och….Ja, jag behöver väl inte säga att vi var ensamma där vid takpoolen.Uppfriskande dock. Och garanterat myggfritt var det med. Långa varma duschen och sedan kröp vi upp i sängen med filt och kudde och bästa boken en stund.

015Inget bokat. Inga tider att passa. Bara ta det i varsam takt. Prata och skratta och bara vara. Vi tog pendeln till city, kikade runt i affärer, fyndade och fikade på bästa Vetekatten. Sen shoppade vi lite till. Till och med maken shoppade. Kan ni fatta va? När snoken var iskall och shoppingbenen trötta kilade vi in på en sportbar och beställde oss lite gott att dricka tillsammans med lite snacks. Ljuvligt!

019Kl 17 var dagens enda tidsangivelse. Av en tillfällighet hittade Rektorskan till denna restaurang – låt mig nöja mig med att säga att sociala medier är fantastiskt, där någon plötsligt skickar en följarförfrågan, som man accepterar och på så vis hittar man en pärla. Lyckades dessutom via just sociala medier hemifrån få till en bokning trots att vi var ute i elfte timmen so to speak. Tack Supper Familjen, verkligen suverän service.

022Vi njöt kungligt av latinokäk med ljuvliga smaker. Drink och Papas Fritas och avocadodip, innan det kom in Platitos av bästa slag.

023Ceviche de Caribe, Taco de Credo samt Taco de Gambas var tre av de ”förrätter” vi valde att dela på. Precis lagom. Kan tänka mig att man också skulle kunna beställa in ett gäng till och struntar i ”varmrätt” om så önskas. Fantastiska smaker av chili, lime, koriander, syrad kål, jalapeno och myntacreme. Hetta och syra och smak och…oh la la!

024Varsin Platos Grandos till maken och mig. Han satsade på Chipotleglazed Fläsksida med melon och sötpotatispommes, medan Rektorskan käkade lätthalstrad tonfisk med stekt ananas, broccoli, honung och mandel. Holy Moly! Om det finns smaker som gifter sig, så hade jag garanterat en hel bröllopsnatt i munnen kan jag lova. Det i särklass godaste jag någonsin ätit. I´ll be back, for sure…..

013

Så tog vi bussen hem till hotellet. Dagens kylslagna hade övergått i riktig kyla och vi frös ordentligt innan vi nådde vårt hotellrum. Kvällsbad var icke att tänka på kan meddelas. Vaknade sedan till ett vintrigt Solna denna lördag. Minus 6 grader, snöfnyk på marken och sol. Otroligt vackert. Frulle, packning och sedan hemfärd. Vi stannade och tog en snabbfika på Tindered och sedan mellanlandade vi hos världen bästa TB i Kalmar.

031Så mysigt att kika in i hans fina lya. Städat och prydligt, pluggandes och nöjd med sin tillvaro. Lite fika och lite guraspel för far och son innan vi lättade hemåt sista biten. Rasande kallt himma. Bara 13 grader inomhus. Lämnade maken åt brasödet och stack på uppdrag att hämta paket, tanka bil och hämta hem vovve.. Kom hem till styva 20 grader och en massa värmeljus. Han kan min man…..

036Och kan ni tänka er, tomten kom visst tidigt i år. Två vackra kartonger. Till moí! För kännedom kan också avslöjas att innehållet passade utmärkt 5 av 5 varor. Återkommer med bilder en annan dag. Men för nu,tro det eller ej, anser jag mig färdigshoppad för ett tag.

Later honeys! Hoppas ni har det supermysigt! Kram från Rektorskan

6 thoughts on “Att ägna sig åt livsnjuteri

  1. Färdigshoppad? Det kan jag väl aldrig tro! Härlig avkoppling ni haft! Jag tycker nog att sommarsemestern, den ägnar vi mest åt livsnjuteri. Överhuvudtaget fyller vi inte livet med så många måsten, så vi tar det ganska lugnt. Sen tjorvar det ju ihop sig ibland ändå! Håll tummarna att fjällveckan avlöper utan större problem!

  2. Åh, alldeles för sällan, nästan aldrig får jag ro till att bara vara…men jag försöker bättra mig och påminna mig själv och det är en bra början! Ni verkar ha haft det fantastiskt!! ?Kram

  3. MMMM härliga foton 🙂 jag älskar att livsnjuta och går gärna på massage och MER än gärna får den av en snygg kille haha DET är att livsnjuta det 🙂

    Min sovrumsmakeover idag på bloggen:)

    Ha en kanon vecka! LOVE Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *