Det går hit och det går dit

Det jag tycker är absolut i särklass sämst med årstider, särskilt då årstiderna tenderar att vara som de är i den blekingska skärgården, är att det är så förjordat svårt att planera för dagen. Kontrollfreaksgeneralen inom mig vill liksom ställa in sin termostat och klä sig efter ett givet mönster. I det avseendet (och en mängd andra med är jag rädd) bor jag på helt fel breddgrader….

026Idag vaknade vi till rimfrost, iskyla och minus 5 grader. Klädde mig därefter, vilket ändå måste ses som högst lämpligt väl, och blev som en snögubbe då jag ilsket skrapade rutorna rena. Lagom till utgång ett ärende straxt vid lunch hade vädret markant ändrat karaktär och min klädsel skulle visa sig matcha detta väldigt dåligt. Plus 6 grader (vilket i sig ändå funkar med tjockkalasisar, boots, klänning och långa yllekoftan) och spöregn. Just där körde det ihop sig. Ni vet hur en regntung yllerkofta doftar va?

007Så mina vänner, antingen eller är mer av Rektorskans melodi. Som det nu har varit i två dagar sedan detta inlägg skrev. Nu är det liksom mer av den grå yllefilten all over the place. Och dagar som börjar i skummet och slutar i dito. Fattar ni vad snabbt dagsljuset försvinner nuförtiden? Egentligen är det där inget som får mig att må dåligt, jag är ingen höstdeppmänniska alls. Jag älskar brasmys och punktbelysning, ljus och hemmamys.

Rektorskan har som vanligt en diger agenda och kvällen ikväll (hej torsdag) skall ägnas åt skrivjobb å skolans vägnar. Jag fick snällt packa ihop mig tidigt idag då jag drabbades av frossa och halsont. Skall kurera mig med en liten egendesignad coctail, då morgondagen bjuder på personalfest. Whiehoo!

Kram Rektorskan

2 thoughts on “Det går hit och det går dit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *