När det krullar sig i munnen

Av vällust bekommet alltså. Efter en teaser i bildformat, via sinnena eller helt enkelt bara då man är dödens sugen alternativt hungrig och när man så får stoppa in den där mumsbiten. Oh la la…….Kan ni förnimma känslan? Kan ni här och nu känna hur gladpirret sprider sig i kroppen när smaken sprider sig och som sagt, smaklökarna krullar sig? Hur ofta tillåter ni er att njuta av mat och dryck?

026Det fanns en tid, helt ärligt dominerade den mitt liv under alldeles på tok för lång tid, då jag sällan njöt av någonting som kunde falla inom epitetet mat. Men låt mig våga påstå att jag började leva på riktigt ungefär samtidigt som liten Gabbe gjorde entré för sisådär 11 1/2 år sedan. Helt ärligt tröttnade jag på att alltid vara nödbedd, svårtillfredsställd samt den som stack ut genom att sitta och peta i maten. Hur kul är det på en skala för den som står som värd eller för den som ska dela bord med en? Så jag bestämde mig bara och idag kan jag inte titulera mig allätare, men jisses vilken helt galen utveckling jag haft liksom. Mitt mål är att ge sjutton i småätande och istället äta riktiga måltider, att våga pröva nytt och att ta kontroll över hjärnspöket som talar om vilka saker jag inte gillar.

028Idag gjorde jag en sådan där smaskig rätt som gav bra utslag både i gladpirr och krullande smaklökar. Laxfilé som jag ”stuffade” med en röra på finchoppad plommontomat, rödlök, rivet päron samt vitlöksroulé. Salt och vitpeppar på laxen, fyllning och sedan några drag med såväl Sea Salt Lemon som godaste kryddan jag vet just nu Wasabi&Sesame. In i ugnen och serveras till lite kall sås, krispig sallad och en bit frasstekt rösti. Mums!

005En sån här sallad kan ha samma effekt. Här addar jag exempelvis varmrökt lax, cajunstekt kycklingfile eller några vitlök- och limefrästa scampi. Smakar mumma! Att toppa en sallad med lite bär är perfekt tycker jag.

2017-04-01 18.04.58Ett av mina absoluta favvopizzahak är 450Gradi på Lindingö. OMG dessa pizzor, med en tomatsås som jag skulle kunnat sleva i min med sked. Mums!

002Eller varför inte lite delis på en planka? Ibland är det precis det enda man behöver ….

004Wokade grönsaker i Oystersauce är ännu en sådan där smaklökskrull som jag bara älskar. Gärna med stekta stora räkor. Och en sval dipp till.

049Och så mina älskade Yucatanbread. Det var verkligen länge sedan vi gjorde dem, kom jag på nu. Perfekt val till veckan som kommer tänker jag….

006Kanske det mest kriminellt goda käk man kan tänka sig dock. Frasstekta Rålåpor med knaperstekt fläsk a la Le Chef här himma. Oj oj oj….

053Och ibland kan ju något så väldigt enkelt som det här vara det bästa man kan tänka sig. Jag verkligen älskar SanPellegrino. Och schackrutor är den i särklass godaste torrekakan man kan tänka sig.

001En helt ljuvlig helg börjar närma sig sitt slut. Skönt kompishäng med god mat och fotboll i fredagskväll, en lördag med städning och hemmahäng och så en söndag med heldagssol, långpromenad, farsdagsbrunch, utebus med lånevovven Doris och Milou samt en skön altanfika. Den 12 november. Nästan för bra för att vara sant liksom. TB var hemma för jobb i fredags och åkte hem till Kalmar imorse. Gabbe ska träna ikväll, varför maken och jag nog passar på att ta lite käk på lokal under tiden. Älskar söndagskänslan…..

Kramf rån Rektorskan

 

4 thoughts on “När det krullar sig i munnen

    • Visst är det. Ibland i alla fall. Inte sällan tycker jag också att godis är rätt gott, kakor likaså.
      Hihihihi
      Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *