När man får finbesök

Det fanns en tid då man tog för givet att spendera helger tillsammans. Då man planerade tillsammans, kompromissade och hade oceaner av tillsammanstid. Alldeles särskilt då man har gemensamma intressen blir det där ganska så självklart och därmed också ganska enkelt. Och ett förgivettagande. Helt ärligt måste jag tillstå att vi har varit bortskämda och väldigt lyckligt lottade, då TB sällan dissat familjen och vår tillsammanstid. Förvisso har det varit ett successivt avvecklande av att vara 4, men slående ofta har det ändå slutligen handlat om fotboll, golf eller vila. Tillsammans. Så tog han steget ut i vuxenvärlden på riktigt med eget boende, ny stad och ett eget liv i mitten av augusti. Även om vi hade pratat om möjligheten att leva studentliv mån-fre och sedan vara hemma för det vanliga fotbolls- och golflivet på helgerna, så visste vi ju också att det finns en möjlighet att studentlivet skulle ta större plats. Och tja, det är ju så det har blivit. För att citera vår store son: Jag älskar Kalmar, min lägenhet och mitt liv där. Det är hemma för mig nu.

002

Han hör av sig ibland. Kommer och hälsar på då och då. Precis sådär som man som föräldrar vill att en flytt ska bli för ens barn. Han har verkligen fullt upp och han var verkligen så redo. Och det, det gjorde även den här Hönsmamman redo att släppa taget på något sätt. Jag vill inte på något vis påstå att det är enkelt. Och det är dagar då jag kan längta ihjäl mig efter honom och den tid då vi helt naturligt levde här hemma tillsammans. Samtidigt är jag galet stolt och nöjd över att han vill leva sitt eget liv utan att hänga oss i kjoltyget titt som tätt. Nöjd över att han aktivt tagit ställning för vad han vill göra av sitt liv, börjat plugga det han älskar och tar ansvar för hela sin tillvaro. Inte enkelt, men livets gång.

001

I torsdagskväll kom han hem. Det är tentaläsning på programmet fram till nästa fredag och vi hade en mysig första kväll, en jobbdag tillsammans igår (jepp, han var schysst och ställde upp för mami) och så skönt fredagshäng tillsammans. Idag lördag valde han golf med polarna, medan vi andra klädde oss varmt och for på fotboll. Ikväll fortsätter han chilla med kompisarna (så tacksam att han har kompisar både här hemma och hemma i Kalmar) och vi andra roddar om i matplanerna. Igårkväll diskuterade vi Kataloniens utropande av självständighet, dess effekter och även historiska tillbakablickar på ett sådant förfarande genom hela middagen (så är det att ha en statsvetarstudent hemma), idag får vi hitta på något annat att prata om helt enkelt. Jag gissar att även han rör sig i ett helt annat spektra ikväll. Nåväl, Taxi 3 står redo för hämtning så det blir lite lördagsbuffé med snälldricka med andra ord.

Happy Lördag på er folket! Kram från Rektorskan

2 thoughts on “När man får finbesök

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *