Skitbajstrassel

Man ska aldrig ropa hej för tidigt, det vet ni väl! Och som av en händelse så var det väl precis just det rektorskan råkade göra tyvärr. Så, gnälltisdag blev visst gnälltorsdag denna vecka. Känner ni er uttråkade redan vid första anblicken av denna text. råder jag er bestämt att logga ut genast. Som en säkerhetsåtgärd liksom.

005Den där har sannerligen lyst med sin frånvaro nu några dagar och majvädret kan väl kategoriseras som lite mer normalt plötsligt. Och man blir ju som bekant lite bortskämd, så den där sommaren som kom och hälsade på vill jag verkligen ha tebax pronto.

För övrigt fick rektorskan ett högst ovälkommet besök. Dessutom okristligt tidigt en tisdagsmorgon. Från att ha haft en riktigt bra termin matmässigt och magmässigt, så fick magen fnatt i arla morgonstund. Sedan dess har jag inte fått behålla något jag stoppat i mig längre än max 30 min. Nu dryga 2 1/2 dygn senare börjar jag bli rätt slak, det måste tillstås. Och uttråkad på cola, smörgåsrån, rostbröd och varm saft. Huvudvärken är som en trogen gammal följeslagare och jag har märkbart svårt att sitta. Fy farao…..Åkte till apoteket och införskaffade lite medikament men blev rätt skrajsen av att läsa bipacksedlarna. Det mest bästa är förstås att låta bli att äta och dricka, vilket inte alls blir så bra för allmäntillståndet. Magen hålls förvisso i schack, men övriga kroppsliga funktioner börjar nu protestera en masse. Moment 22 for sure….

025Träning kan man helt utesluta och aktiviteter som rör sig längre en 30 sekunder från en toalett är helt otänkbara. Jag ska verkligen aldrig mer yppa att jag inte hela tiden vill vara sugen på något gott att äta eller dricka. Aldrig mer……Just nu längtar jag efter att länga efter mat och dryck, att känna smaker och få behålla det i magen så pass länge att det kan kategoriseras som normalsnabb mage. Av någon anledning känns det där synnerligen långt bort tyvärr…..

Nu ska jag snart krypa till kojs och vänta på ett mirakel. Imorgon tar min fina guddotter sin lärarexamen i Kalmar och jag vill såååå gärna vara på plats.

Puss o Kram från Mia

3 thoughts on “Skitbajstrassel

 1. Hej kära Mia,
  Hoppas innerligt att du mår bättre idag!! <3
  Å här kommer ett råd från en med stooor erfarenhet av medicinintag.
  SLUTA läsa bipacksedeln! Då händer något som kallas för placeboeffekt och det vet jag att du med vet 🙂
  Ibland behöver kroppen hjälp och då ska man ta den för att kunna återfå kraft.
  Det tar betydligt mer kraft av kropp och hjärna att gå omkring med värk och magelände än skadan av tillfälligt intag av medicin ger.
  Hjälp dig själv genom att ta tabletterna en kort tid och låt kroppen fokusera på annat än att må dåligt, det ger större skada.
  Tro mig, det sa min professor i hematologi till mig och jag litar på henne.
  Ta nu ordentligt hand om dig och var verkligen rädd om dig själv och magen. Jag vet hur jobbigt det är när magen krånglar… Jag fick en del tips om ananaspulver som är väldigt välgörande för tarmen, blanda i en smoothie.
  Tänker på dig och hoppas av hela mitt hjärta att du kan närvara vid examen idag <3
  Många varma kramar Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *