När ungen ska lämna boet

Måndagsbluesen övergick i gnälltisdag (utan gnäll) som sedan blev en härlig lillördag. Swisch och swosch och dagarna försvinner i ett galet tempo, trots att ljuset gör att jag hinner såååå mycket mer. Med 4 1/2 vecka kvar av skolans läsår kan jag utan omsvep säga att rektorskan har det ganska hett om öronen. Att påbörja en nertrappning som så småningom ska utmynna i ett avslut samtidigt som vi är mitt uppe i preppen av ett gigantiskt fönsterbyte på skolan (eller vad sägs om 206 fönster och några dörrar) i kombo med takmålning, ytskiktsrenovering och omflytt i huset samt förberedelser för ett nytt läsår som i tjänstefördelning, anställningar, schematankar, läsårsinnehåll och fokusområden. Nä, jag har inga syselsättningsbekymmer denna veckan heller……

016Helgens och måndagens underbara väder hamnade i en liten svacka tisdag (ja, det gnällde vi eventuellt lite över) och onsdag fram till lunch men nu ikväll är det en sjukt skön vårkväll (nästan försommarkväll). Och nu är det lovat hejdundrafint väder framöver…..

029Idag har vi haft inskolningsdag för våra nya elever på Svettpärlan. Alla befintliga elever flyttar upp till sin nya årskurs och gör plats för 26 små godingar i Förskoleklass – så spännande att prova på en hel dag i sin nya ”kostym”.

014Och på tal om ny kostym. Den här godingen, min förstfödde, gör sig också redo för ny kostym. Snart är det två år sedan studenten och TB är redo att sätta sig i skolbänken igen. Han planerar att studera Statsvetenskap och han planerar att flytta till Kalmar. Ja, eller planerar och planerar. Efter några veckors intensivt bostadsletande hittade han det han sökte, budade och vann. Nu är kontraktet signat och klart, handpenning betald och planerna för att starta sitt eget liv i full gång.

026Om ni funderar på hur det känns? För den ömma moderna alltså! Då kan jag meddela att det är extremt många känslor i omlopp redan nu – jag kan bara gissa hur det kommer att kännas när augusti närmar sig. Hua……Likväl som man är galet stolt och tacksam över hur allt har blivit, så är det ju oerhört märkligt att ens lille prins plötsligen skall klara sig själv. Likväl som jag är den första att bejaka att det här är det mest naturliga och ett självklart val att flytta iväg,studera och påbörja en ny era i sitt liv, så är det ju obehagligt skrämmande att plötsligen bara vara 3 här hemma. Jag sa ju det…..känslor all over the place. For sure. Det är bara att hoppas på att han vill hem och tanka lite trygghet då och då (och kanske ofta. Hihihihi). Att en unge ska lämna boet är förmodligen en av de största milstolparna med stora barn.

Nu håller jag lillördagskväll efter intensiv jobbedag, kompishäng för Gabbe, kvällsbesök hos mor och far, middagslagning, tvättbestyr och diverse samtal. Over&out!

Kram Mia

6 thoughts on “När ungen ska lämna boet

 1. Heeej vännen,
  Oj oj, ja du har det minst sagt hett om öronen…! Hoppas du är bra på att jonglera:)
  Skämt åsido, hoppas det går bra med allting!
  Jätteroligt med TB och lägenheten, det blir ju jättespännande. Och samtidigt skrämmande till tusen… Men du får ju anledning att komma till Kalmá oftare då 🙂
  Nu ska jag styra upp lite stryktvätt, sen landa med huvudet på kudden… Ingeting, verkligen ingeting blir gjort här just nu, pust…
  Suss gott!
  Kraaaaaam Anna

  • Nu blir det Kalmar för hela slanten – så glad att han valde min favvostad. Min guddotter som tar lärarexamen den 2/6 blir också kvar däruppe och har fått jobb på Vasaskolan, hennes bror har 3 år kvar på samma utbildning så Tor kommer att ha lite livlinor på plats. Underbart!
   Glöm inte att det är meningen att det ska gå sakta för dig nu raring. Du sköter dig finfint då ju…..
   Kram Mia

 2. Vilken lägenhet valde han nu då? Det är inte alla studenter som kan köpa sitt studentboende! Jag vet precis hur det känns i mammahjärtat 😉 Inte kul alls, samtidigt som man är stolt och glad för deras skull!
  Idag var har 20 grader klockan 9!

  • Åh det blev en 2:a i Funkabo. Jättefin och till bra pris. Faktum är att det är mer prisvärt att köpa sin bostad, särskilt när räntan är låg. Hans ränta/amortering + hyra blir ändå billigare än en vanlig hyreslägenhet. Nä, inte alla kan ändå köpa men Tor har ju jobbat två år och under den tiden sparat ihop till kontantinsatsen på lägenheten. Många ungdomar lever upp sina pengar istället, men han är en planerande och analyserande person som är ganska försiktig. Jag är väldigt stolt över hans sätt att ta sig an detta. Dessutom har han inte blivit bortskämt med att spendera en massa pengar under jobbtiden för att sedan behöva leva snålt på studielån. Han är van vid att hushålla rejält med sina pengar. Kram Mia

 3. Grattis till sonens boende! Jag blir lätt avundsjuk på det, vi letar ju till storA men med 7-10 års kö på bostadsrätter och minst 2-2,5 miljoner insats så är det svårt att flytta hemifrån här…. tur att pojkvännen har en studentlägenhet (1a på ca 35 kvadrat) så de får ro sig själva lite i alla fall. Men nu har hon också sökt skola till hösten och satt sig i kö på studentlägenhet så får vi se….har vi tur så får hon en innan utbildningen är klar 😉
  Kram J

  • Ja, fy…..egen bostad i storstad är ju något helt annat än i småstäderna. Bra hyreslägenheter är knepigt att hitta och TB ville verkligen inte ha studentboende. Han har sparat ihop till insatsen under dessa två år han har jobbat (han är lagom sparsam och analytisk) och hyra, ränta och amortering blir fortfarande billigare än hyran för en hyresrätt så…..bra val av honom. Kusligt spännande…..Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *