Jippie!

Jag önskar jag kunde säga som några av mina kloka följare, att jag inte alls oroar mig för sjukdomar och annat. Att det som sker det sker och det som komma skall, kommer i vilket fall. Jag önskar jag hade varit en lugn och inte alls så traumatiserad person…..men jag är i själva verket något helt annat. Sanningen är att rektorskan gärna oroar sig för precis allt som går att oroa sig för. Åtminstone i tillståndet ”pre”, som i före. Jag oroar mig ständigt för saker då jag är i ett läge då jag vet att jag kan förbereda, försöka eliminera slumpar, kunna påverka, avstyra eller helt enkelt jämna marken”. Sen……sen när det där ”pre-tillståndet” ersätts med ”nu” ändrar rektorskan helt inriktning och blir en riktig fena på att hantera såväl tankar som känslor. Helt ärligt skulle jag vilja göra anspråk på epitetet ”mästarinna” på att gilla läget. Visst är det bra märkligt!

013Hon är allt en komplex prick hon den där rektorskan! Men jag gillar henne på något sätt ändå, det måste tillstås även om jag mer än en gång tänkt att ”I need some help to save me from myself……”

Ni vet de där dåliga provsvaren som kom förra torsdagen. De där som inte alls har något att göra med att jag kanske eventuellt växlar upp liiite för ofta och växlar ner liiiite för sällan. Märkliga värden som behövde följas upp i fastande läge. Prover som jag gissade tog sin utgångspunkt i att jag fått diabetes. Helt ärligt så finns det i släkten och jag har haft en del symptom som skulle kunna förklaras i ljuset av en sådan diagnos. Jag kan inte påstå att jag gått omkring och nojjat mig, utan mer konstaterat att ja ja, då får jag väl vänja mig vid det där då. Avd mästarinna på att gilla läget.

040Och även om det egentligen fortfarande skulle ha kunnat kategoriseras som ett pre-läge, så hade jag redan passerat det stadiet och hamnat i nu. Helt självklart tränat mig i några dagar på att äta var fjärde timme och att göra smarta val. Hihihihi! Så ringde Hälsohuset idag och meddelade att mina nya provsvar var excellenta. Samtliga! Och förklarade vad man trodde låg bakom somliga låga värden och somliga höga. Inte någonstans fanns misstanken (min då) om en eventuell diabetes med. Jag är helt bekräftat frisk och i finfin shape. Pris ske lov……

Mia Barks foto.

Så idag firar vi lite. Maken hade ju finfina värden rakt igenom, så även store sonen som fick sina svar idag. Och så mina då. Jippie! Känns makalöst, fantastiskt! Lägg därtill att några extremt värdefulla pusselbitar (något svårplacerade måste tillstås) hittat sina rätta platser jobbmässigt. Och som grädde på moset har onsdagens intensiva hemmaekonomsuppdrag lyckosamt slutförts och jag har sjunkit ner i soffan. En härlig lillördag med andra ord.

Nu snart natta kudde inför en intensiv torsdag, där kvällen skall tillbringas på lägenhetsvisning i Kalmar. Och en ipadstreamad AIK-match på vägen hem.

Kram Mia

4 thoughts on “Jippie!

  1. Åh vad härligt att provsvaren var toppen! HADE det varit så att du fått diabetes så hade du ju vant dig vid det och lärt dig leva med den. Det är en omställning, det är det men det går! Min yngsta dotter fick diabetes när hon skulle till att fylla 14 (snart 5 år sedan) och visst det påverkade oss alla stort till en början, men nu tänker jag inte så mycket på det. Bara om hon ska ut med vänner (ta ett glas öl eller två) , är sjuk eller när blodsockret oförklarligt hoppar upp och ner då och då. Men det där känner du ju till om ni har det i släkten 😉 Skönta tt det inte var något i alla fall, för det är ju ändå en sjukdom som KAN bli allvarlig… Jag är också sådan där ”pre-orolig” själ, så jag känner så igen mig i dina ord! Vi ska resa till USA i slutet av maj och jag tycker att det ska bli kul och mysigt, men… jag vet att när det bara är några dagar kvar då kommer den där oron och jag blir ganska ”tyst”… That´s Life, bara att bita ihop och ta sig igenom 😉
    Men du… vad härligt galet många gånger ni varit på Winery! Då är ni ju stammisar där! =) 😉
    Kram/Maria

  2. Mia, egenskapen att ”gilla läget” är en utmärkt egenskap. Det innebär väl att när något inträffar gnäller man inte utan blir konstruktiv. En del saker reflekterar väl även jag kring i förväg. Vi är 4 par som turas om att anordna bridge och bjuda på 3-rättersmiddag. Om det inte går så bra får man ”böta”. Pengarna lägger vi i en pott och sen gör vi en kortare resa. Förra resan gick till Budapest och nästa har vi bestämt ska gå till Berlin. När vi träffades senast började de andra prata om julmarknad i Berlin men då sa jag stopp. Inga folksamlingar utomhus där det kan komma en terrorlastbil körande, så lite krattar jag manegen i alla fall.
    Kram Monika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *