En tappad sug

Det är arla lördagsmorgon och den bjuder på sol här på Näset. Jag är nästan i chock! Det har varit mulet, grått så länge nu att jag nästan glömt vilket underverk bara åsynen av just sol och ljus kan göra med en väntande människa. Våren är en tärande tid. Alldeles särskilt är den tärande eftersom det liksom tenderar att aldrig bli vår – åtminstone inte vår per den definition rektorskan gärna vill göra. Vi lever med den dyblöta, tunga, grå och unket doftande yllefilten från november till nu uppenbart maj, vilket gör månader som mars och april rätt dryga faktiskt. Livet med årstider är ett enda stort skämt, om ni frågar mig…..

033Rektorskan är lite tom. Och full på samma gång. Naturligtvis inte full som i  innebörden berusad, utan mer som i fullproppad med to-do´s, fullproppad med måsten, fullproppad med tankar, likväl som jag är lite tom på energi, ork, lust och vilja. Det har varit en tärande tid på många sätt och jag märker att dränaget nu börjar ta ut sin rätt.

054Fredagen blev på något sätt kulmen och kanske var det därför jag hamnade här på en brygga, när dagen sakta övergick i kväll. Med favvomusik i lurarna låg jag utsträckt med Milou vid min sida. Försökte febrilt återskapa den där känslan av helggladpirr. Veckans avslut med en kvalitetsgranskning av Skolinspektionen hos oss (Svettpärlan slumpmässigt utvald som en av 28 skolor i Sverige) gick tipptopp, men jisses så tröttande. Straxt efter 16 hade jag städat undan det sista efter deras besök, debriefat sista samtalet och packat väskan för hemgång. Det blev sedan en tidig fredag med käk och en kvällspromenix. Somnade som en klubbad säl innan klockan nått 21.45.

Mia Barks foto.Idag känner jag mig helt tilltrasslad i huvudet. Tankebanor myeliniserar väldigt dåligt med varandra, kroppen känns lealös och jag fastnar ideligen i såväl tanke som handling. Ingenting känns angeläget att ta itu med och jag drar förstrött i saker och ting. Väldigt olikt rektorskan. Sinnesstämningen är helt klart lägre än vanligt och det som föresvävar mig är att jag är på väg att bli en tappad sug.

Har försökt förgylla lördagen med lite morgonmys i solen på bryggan, långfrulle och så premiär för 1 av 2 av Gabbes fotbollslag. Vi var där endast som åskådare och Gabbe längtar grymt efter morgondagens premiär för honom. Eftermiddagen bjöd på en fika i solen på altanen (fick krypa längst in mot väggen för att inte blåsa bort), tv-fotboll och Taxi3-uppdrag med TB och kompisBasse. En vårig buffé har preppats och intagits och nu har jag fastnat i soffan. Hoppas på en skön nattsömn och en härlig söndag, innan det är dags för ännu en intensiv aprilvecka i familjen Happyvardag.

Ta väl hand om er allesammans. Kram Mia

 

6 thoughts on “En tappad sug

 1. Hoppas du får (eller rättare sagt: tar!) tid att återhämta dig på de sätt du behöver! Prioritera dig själv helt enkelt, lättare sagt än gjort – jag vet…
  Själv har jag just varit sjukskriven ett par månader för utmattningssyndrom, jobbar nu deltid och försöker ta mig tid till sådant som får mig att varva ner, släppa tankarna och må bättre. Träning, vistelse vid havet, i trädgården och i skogen, ytligheter som nagellack och krämer och annat som hjälper mig att komma på fötter igen. År av stress och påfrestningar såväl privat som i jobbet har tagit ut sin rätt och droppen var nog att båda mina föräldrar är allvarligt sjuka…
  Ta hand om dig! Kram!

  • Åh fy, vad du har gått igenom. Mina föräldrar är ju också lite skavankiga och så allt med allt annat. Jag jobbar på att prioritera mig själv också. Kram

 2. Du får nog dra i nödbromsen lite nu… Solen skiner även idag, vi kör till mammas koloni igen och fortsätter måla. Och städa. Vilket skämt att vi trodde oss bli klara igår.

 3. Vi verkar vara i lite samma sinnesstämning just nu, dock av olika orsaker tror jag. Men ändå, synd att vi inte bor nära och kunde utnyttja varandras positiva sidor 😉
  Ta hand om dig vännen, kramar J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *