Näsets hängande trädgårdar

April förnekar sig sällan! Ena dagen sol och förhoppningar om vår och värme och nästa, tja nästa……Nästa dag brottas vi med ilsken vind, kylslagen temp och snö som nedkommer horisontellt. Och man borde knappt bli förvånad, inte sant! April är nyckfull. April är lurig. April förnekar sig sällan…..

005Och nån har ju sagt att julen vara ända till påska, så varför inte. Har inte nänts göra mig av med vår vackra bordsgran och idag passade den ju bättre än någonsin. Förvisso sägs det att det är påskafton, men helt ärligt…..afton som afton. Har ni tänkt på att julafton, påskafton och även midsommarafton har några MGN (minsta gemensamma nämnare, om ni kan er matematik folket) – inte sällan samma vädertyp och definitivt en kotym om att äta samma typ av mat. Gillar varken snö eller maten kan meddelas…..

Mia Barks foto.

Hiskeligt väder här i den blekingska skärgården idag.Dagen inleddes med ilsken blåst och ihållande regn för att sakta men säkert övergå till disktrasesnöflingor. Här har vi njutit av långfrulle, tvfotboll och brasmys samt utövat hemmatrix, hjälpt mor och far med lite utrens, handling och iordningställande av prylar. Kvällens vovvepromenix var det ingen som direkt anmälde sig till självmant och ni kan ju gissa vem som fick hoppa i vinterstassen. Jepp, me myself and I. Kunde inte låta bli att lida lite med Näsets trädgårdar, som numera är utmanare till epitetet hängande trädgårdar. Stackars, stackars mina fina påskliljor! Ni måste allvarligt överväga vad ni gjort för något ont. Så slokiga av all blötsnö….

011TB hänger med polare ikväll och vi andra hänger framför dagens andra fotbollsmatch. Vi dissade förstås påskbordet och njöt istället av lite hederligt texmexkäk. Spiskumminkryddad tacofärs, limespetsad laxröra, fräscha grönsaker i mängder, salsa, varma nachos och sval dijondipp. Me like…….

Mia Barks foto.Afton som afton, vi struntar liksom lite i vilket. Vi är inte riktigt som andra vi…..

Puss o kram och Glada Påsken till er alla

 

 

 

2 thoughts on “Näsets hängande trädgårdar

  1. Visst är det så att den som bestämde maten till påskafton, midsommarafton och julafton inte hade så himla stor fantasi…. håller med dig om påskens lugn. I år hade jag turen att vara schemaledig i dag så det blev en dag extra för mig. Och det var skönt för jag fick klarat av ett ”akut” sjukhusbesök och tandhygienisten i dag. Båda föll ut väldigt väl!
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *