Ögonblicket där det gamla möter det nya

2016 sjunger sannerligen på den sista versen, men jag har verkligen ingen längtan efter att nyårskavalkada precis. Förvisso älskar jag att läsa sådana, men nope…..Jag nöjer mig med en sån däringa skön nyårslista istället. Nyårsafton har bjudit på hemresa på nästintill bilfria vägar från Stockholm. Vi äntrade hemmet straxt före 16 och mötte skönaste partygänget på vår väg, blev inviterade till deras party men hamnade i tröttmösseläge här hemma. Packa upp, tvätta, lighthandla, hälsa hem Milou och så rodda lite käk. Det blev en cognacsdoftande, krämig hummersoppa med nypillede reijer, baguette och lite annat smått och gott. Huset var i mycket snygg ordning, men TB själv hade lämnat och rest till kompisfirande i Köpenhamn. Nu njuter vi av borta bra men hemma bäst och laddar för lite raketer och kanske en drink om partygänget avser att kika in här snart.

2016-01-01 00.00.48

Beskriv året med tre ord. Intensivt, känsofyllt livspussel

Vad var de bästa som hände under 2016? En makalöst underbar sommarsemester i Florida med bästa familjen Olofsson

Bästa köp? Jag gör bara bra inköp jag (men maken skulle förmodligen säga bilen)

Vilka har du umgåtts med mest? Familjen, jobbarkompisar, fotbollspäron

Vilka resor har du gjort under året? Ett antal Stockholmsutflykter och 3 veckor i Florida

Har det skett någon förändring? Jepp, förändring är ett vardagligt tillstånd i min värld. Ibland är det underbart, allt som oftast helt ok och förväntat men ibland riktigt skitjobbigt. Det gäller  såväl i den professionella som i den privata sfären. Så här i slutet av året har det mest varit av den sistnämnda karaktären. Tyvärr!

Något du ångrar? Jag ångrar ständigt att jag oroar mig så förbannat mycket hela tiden

Låtar som kommer påminna dig om 2016? Hela AIK-skatten och så Red Hot Chili Peppers (från Carpool Karaoke med James Corden)

Saknade du någon? Min älskade bror Lasse. Frånflyttade kompisar och så Milous vovvekompisar Axel och Elsa som nu är i sin hundhimmel.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Merparten av året gladare, ibland kanske mer ilsket glad men ändå. Sista månaden dock mycket mer ledsen.

Vad spenderade du mest pengar på? Bilarna (som vanligt), Floridaresan och så mat i alla dess former.

Har du några nyårslöften inför kommande år? Avger aldrig några nyårslöften, så destruktivt om man inte kan hålla dem. Men jag tar gärna ut ny kompassriktning, sätter upp mål och kikar på visioner. Lite mer lagom allvarsamt på något sätt. Jag lär återkomma i ärendet, ty de små grå går på högvarv i ärendet.

Vad är planerna inför 2017? Ta kontroll över mitt abnorma ”hjälpande”. Skratta mer och oroa mig mindre, planera in egostunder och ge sjutton i analysera precis allt ner i minsta beståndsdel. Skippa långsemester till förmån för fler och mer kontinuerligt återkommande småutflykter.

Vad vill du säga till dig själv inför 2017? Mia, dear, just remember: Givers have to learn to set limits, because takers just don´t have any. Och för guds skull, inse att du INTE måste rädda hela världen.

2016-03-19 09.15.16

Så raringar, may hope and dreams come true in 2017. Om bara en liten stund inträffar ögonblicket då det gamla och det nya möts, vi skålar och hoppas att det nya året ska bära vackra stunder i sin famn. Ta väl hand om er och tusen tack för att ni troget kikar in här, läser och lämnar avtryck. Det betyder oändligt mycket för mig…..

Kram Mia

4 thoughts on “Ögonblicket där det gamla möter det nya

  1. Gott Nytt År Mia!

    Läser din blogg varje dag, men kommenterar aldrig. Nu är det dags! Tack för allt du delar med dig. Det är mysigt att få ”titta in” hos dig samtidigt som jag tar en kvällskopp te. Önskar dig och din familj allt gott under 2017. Kommer helt säkert att bli ett toppenår.

    Många kramar
    Marie S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *