Den där saligheten

Kombo, nyanser, perspektiv. Saker och ting blir förvisso inte alltid som man tänkt sig, men i takt med årsringarna här i Happyvardag tycker jag nog ändå att vi har blivit något bättre på att våga inse att det kan bli ganska ok ändå. Rektorskan jobbar hårt på att tämja sitt kontrollbehov och även om hon inte lyckas fullt ut i stadiet ”pre” så är hon hyfsat nöjd med sin insats vid både ”nu” och ”post”.

001Juldag =skrotardag och myskostymsbonanza på något sätt. Jag älskar känslan av lugnet som lägrar sig i takt med att julklapparna öppnas, julmaten stuvas undan och huset röjs. Sovmorgon, långfrulle och lite hemmaplock. Tvättmaskinen som snurrar, upptagenheten med individuella önskemål och oplanerade ledigheten som anfaller. Rektorskan hade bokat in en promenaddejt med kompisPetra som är hemma från Stockholm och 90 minuter senare visste bubblet inga gränser. Såååå ljuvlig catch up!

005Resten av dagen bjöd på brasmys, tacobuffé (jepp, julmat räcker att man utsätter sig för en dag om året) och tv-häng med bästa Fröken Frimans Krig. Igår hade vi möjlighet att spana in finaste dvärgschnauzerPB som Kapten och sååååå snygg o duktig han var.

006Sovmorgon efter nattsudderi och plötsligt var det Boxing Day. Som vanligt bjöd denna dag på fotboll, såväl på tv som IRL. Dock inleddes dagen med hemmaeknomitrix (don´t like), långfrulle och besök hos lille papsen. Kl 15.06 gjorde TB:s lag debut i KM inomhusfotboll och vi var givetvis på plats. 4 matcher senare stod de klara som grupptvåa och vidare till slutspel imorgon – inte alls tippat, men inte orättvist alls. Så underbart mysigt att kolla in stora sonen aktiv i fotbollen igen efter knäskada i dryga 18 mån. Han gjorde verkligen inte bort sig, tvärtom. Det ska bli underbart skoj att följa detta lag med deras sköna inställning och spelglädje. Det är sannerligen något visst med sockenlag…..

012Kvällen avrundades sedan hemma hos finaste familjen Westerlund. Moa hade fixat ljuvlig pizza verde och det bjöds på såväl vin, skratt och massa skönt prat. Det hölls också utbildning i snapchat. Hihihihi…..

Mia Barks foto.

Nu är timmen mer än lovligt sen och vi har ägnat en ansenlig stund åt att stormsäkra trädgården. Hoppas innerligt att vi kommer lindrigt undan denna gång. De två senaste juldagar har bjudit på en skön kombo av avkoppling och socialisering – som jag hoppas att resten av lovet ska få fortsätta i just den andan. Nu borsta bissen, sen natta kudden. Imorgon tar vi sovmorgon, skrotar omkring och laddar för fotbollsturneringar på olika håll (stadens idrottshall och Nybro sporthall).

Nattinatti folket! Kram Mia

2 thoughts on “Den där saligheten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *