Måndagsfunderingar

Ni vet när man sover sådär otroligt gott och alarmet bränner av. När man vet att man satt alarmet tidigt och har utrymme för den två nästkommande ringningarna innan man måste kliva upp och man bara sveper täcket om sig borrar in sig i kudden och dansar bort i sömndvalan igen. Det känslan folket, den känslan……

2016-11-28-06-45-48Tassade upp och lät lampan sprida ett ljuvt sken, kröp ner och morgonmediterade en stund. Lät tankarna svepa fritt fram och tillbaka, närma sig veckans upplägg och måsten samt flöda fritt kring vad den påverkansbara tiden skulle kunna få innehålla. Så lätt det är att fastna i mönster av vad som måste göras (jag veest, det är sååå rektorskan). Alla regler man sätter upp för sig själv och alla saker man stressar omkring med. Jag gör det till en veckouppgift att, inför varje vecka och efter avslutad dito,  fundera kring vad som egentligen var riktiga måsten och vad som var mina hitta-på-måsten. Att vända på vardagsstenar och se sina egna handlingsmönster är enormt viktigt. Jag tror generellt att vi kan påverka betydligt flera saker än vi gör och därmed gärna hemfaller åt att vara offer för våra egna valda sanningar om vad som måste göras, hinnas. Och så blir vi stressade, irriterade, får panik kring det man inte hinner, tycker att andra stör i ens värld.

2016-11-27-11-33-37Jepp,  jag är den första att medge att somliga saker är riktiga måsten och de styr inte minst min värld. Men jag måste också medge att jag gärna gör anspråk på epitetet Drottningen av Hitte-på-måsten. Och där ser jag liknande drag hos gaaaanska många andra också.

Hur eller hur! Det blev en bra måndag på jobbet. Några samtal, lite smått och gott undanbetat och så igångsättning av rumstömning (materialrum som ska slås ihop och ett nytt samtalsrum till moi ska fixas). Liten Gabbe visade sig vara lite hängig, så vi lämnade bygget vid 14.30, tog en lighthandling och for sedan hemåt. Maken hade hunnit hem före, tänt brasor och fixat, själv svidade jag bara om och drog ut på promenad med Milou. Tänk, en dagsljuspromenad på en måndag. Galet mysigt, men ganska kylslaget. Nu är det snart dags att preppa måndagsburgare och ha lite skön tillsammanstid. Tvättmaskinen snurrar, doftljusen förgyller min tillvaro och skenet från Happyvardag i adventsskrud är sååå mysigt.Ikväll ska jag enkom passa på att stryka undan samt inta soffhäng. Det blir som sagt var inte bättre än man gör det och jag tänker inte odla några fler hitta-på-måsten ikväll i alla fall.

Kram Mia

6 thoughts on “Måndagsfunderingar

 1. Är nog med väldigt bra på ”hitte-på-måsten” I’m afraid…
  Däremot känner jag inte att jag kan ligga kvar i sängen när alarmet plingar… Ibland har jag redan legat vaken alldeles för länge och ibland vaknar jag med ett ryck..
  Å rent generellt kan jag nog sammanfatta det med att jag sover för lite… Men nu ligger en helg utan aktivitet framför oss.. Första på väääääldigt länge. Ja, vi ska på julfest på fredag, men både lö o sö är blanka och vi ska bara vara hemma o skrota. Längtar redan ska jag erkänna…
  Nu är det snart dax att ta på sovkostymen 😉
  Natt natt fina Mia… Å ja… Här ligger med vackra högar med magasin som är helt obrutna… o böcker om ej är öppnade…
  Kram Anna

 2. Mia, så bra tankar du skrivit ner. Din metod att stämma av veckan kring riktiga måsten och hitte-på-måsten är en bra idé. Jag har övat ett tag och kommit ganska långt, förut hade jag t ex mycket hitte-på-måsten kring när vi bjöd hem gäster och pyntning inför julen men där har jag taggat ner.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *