Från coolaste Black Friday till skiraste White Sunday

Men hallå där, dagarna har verkligen försvunnit i en hast. Ni vet det där med att tiden går fort när man har roligt – precis så är det. Efter en roddig måndag till torsdag kom fredagsjobbet som en härlig motpol. Jag hann i land, hann fika och luncha utan att sätta i halsen och for hem tidigt. Trött som en gnu efter iordningplock tog jag mig en powernap framför brasan, sen blev det fart på kärringen.

005Är det Black Friday så är det. Svidade om till personalfest gjorde 3/4 av familjen Happyvardag och den sista fjärdedelen for till bästa Ola och Annie för pizza och Fifa17-häng. Rektorskan klädde sig i svarta skinnbrallor, svart glittertopp och ormskinnspjucks. Dock inget av det inköpt på Black Fridayrea tyvärr…..

007Underbar personalfest signerad minimal planering och maximal flexibilitet. Några glada jäntor hade dukat så himla fint, maten beställd från lokalaste cateringfirman och precis lagom med arrangemang gjorde kvällen mycket trevlig.

015Rolig bordsplaceringslek och så en mordgåta som tema genom middagen. Överflytt till soffhäng, kaffe och gottebord, musik och dans och en massa skönt snack. Vi har verkligen ett helt underbart personalkollektiv.

Vaknade sedan till en leasure städatvättapyntalördag. En vecka utan flow bjöd på full tvättstuga, dammråttsbonanza och värsta adventspyntstrasslet. Och eventuellt lite trött skalle och trögtänkt dito. Har ingen susning om orsaken till det……

005Hemmatrixet varvades med en städtur till jobbet för att liksom fräscha till inför kommande jobbvecka (och eventuellt efter gårdagens p-fest). BästisMaria och jag drog fram genom lokalerna, diskade, slängde skräp, plockade och donade för att till sist ta en fika i soffan och debriefa festen.. Sååå mysigt.

Därefter hem och lägga sista handen vid pynt samt städ och ramlade sedan ut på en superskön eftermiddagspromenix by the sea. Vackert, kylslaget och avkopplande skönt.

008Avslutade sedan lördagseftermiddagen med fotboll i TV-soffan hos härliga familjen Westerlund och så kinestejpning av båda sönernas krånglande fotleder. Grrrr…..att man skulle skicka det vidare i arvsanlagen. Tusen tack bästekusinLotta för hjälpen. Ovärderligt! Maten preppad på hemmaplan och lagom till att salviadoften spred sig i huset landade vi i soffan med ett glas vin och lite snacks.

009Den svarta fredagen landade fint i den skiraste av söndagar. Tog sovmorgon och vaknade till en gräddvitt sken i sovrummet. Låg kvar och morgonmediterade och tassade sedan upp i Lassesoffan. Stjärnor och ljusstakar pryder vårt hem, men är helt ärligt absolut som vackrast när mörkret har sänkt sig över tillvaron. Happyvardag i Adventsskrud=me like!

011Idag skall hemmaekonomin fixas, tvätt ska strykas en Bolognese långkokas och Milou och jag ska ut i det vackra vädret. I eftermiddag är det träning för kidsen och mami är bjuden på glöggmys under tiden, så mysigt! Helt klart en avkopplande och härlig helg efter en sjukt intensiv vecka. Ni ser, jag kan ta det lugnt ibland också.

013Happy Första Advent på er allesammans!

Kram Mia

 

8 thoughts on “Från coolaste Black Friday till skiraste White Sunday

 1. Å vill med ha vitt och vackert ute!!! Ligger det kvar?
  Ja… vad hände liksom, en vecka försvann och helgen likaså…
  Vi har haft en jätte fin och härlig helg oh idag har vi tagit det i lugn takt.
  Hade behövt lite mer bara 🙂
  Nu är det natti här…
  Kraaaam Anna

  • Nä, inte snö som ligger kvar. Men skirt och vackert vita stjärnor och ljussken finns kvar. Och skummet från havet som frusit till is.
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *