Scampi E Spinachi

Maken hade en önskan om en tur till Malmö denna helg, då en av hans prylar befunnit sig på renovering och nu var färdig, men det kan ha varit så att jag drog lite på det där. Inte fredagseftermiddag helst….älskar ju det där att komma hem, hinna glida in i helgen och bara mysa (Allra Käresta Syster och jag delar ju på fredagsleveransen av mat till mor och far, så varannan vecka är jag sällan hemma förrän femdraget och då då blir den andra fredagens hemkomst kl 14.30 guld värd). Inte heller kändes det sådär inbjudande att sätta alarm och kila upp i ottan en av få sovmornar i veckan, så vi höll det liksom öppet. Alarmet hade vi inte behövt oroa oss för, ty denna rektorskan som igår somnade först i soffan, sedan framför brasan, därefter i sängen hos Gabbe medan han spelade Fifa och sedan till sist ramlade in i sin egen säng hon var visst färdigsoven redan runt 5-haket. Och innan vi visste ordet av maken och jag. så var kidsen med vakna och vi tog den snabba morgonrushen och stack iväg. Stannade hos kompisar på vägen ner, annars hade vi nått målet långt innan öppningsdags so to speak, och var på plats utanför kl 09.57 pip!

004Gabbe hade skrivflow i bilen. En uppgift i skolan. som absolut inte var läxa, utan något han själv bad om att få ta hem och skriva klart. Högst chockerande såklart. Jag kollade såväl temp som andra tecken på sjukdom, jag menar skriva tillhör inte den killens favoritsysselsättningar. Men tro det eller ej, efter lite trög start i skolan (jepp, han är genuint misstänksam och avvaktande =hans personlighet) så kom han uppenbart igång. Idag skrev han färdigt och efterarbetade här hemma via skrivprocessen utan några som helst knot. Tålmodigt och noggrannt. En berättelse på över 1200 ord. Slowstarter for sure, men han kan när omständigheterna är rätt.Och han vill.  Betryggande på något sätt……

Nåväl, efter ett snabbesök på byn for vi ut till Emporia. Lite kik i affärerna, Gabbe köpte nya benskydd och jag fastnade naturligtvis på Myrorna. Älsk på det stället, men jag köpte inget. Ta da, didelido zip zero, null, de nada, nothing. Jag har ju köpstopp! Hehehehe…..

002Hängde på låset till Vapiano och var först ut i beställningen. Sååå fräscht ställe. Jag bara älskar hela deras idé. Ja, vi åt naturligtvis pizza till lunch. Why not liksom! Gabbe Margerita (bara ost och tomatsås) som vanligt, make och TB Diavolo (stark salsicca och lök) som vanligt och jag underverket på bilden ovan. Scampi E Spinachi med körsbärstomater, pesto, pinjenötter och ett rejält riv med parmesan. Och så några drag med chilioljan innan intag. Enormt gott!

Sen for vi hem igen. En härlig liten utflykt med hela familjen denna helg också och sedan hem i bra tid för fotboll, brasmys och så en långpromenad med bryggspring med Milou. Nu är visst Gabbe hungrig igen och har beställt ugnsbakad torskrygg med dillsås och vi andra får väl peta i oss något lätt. Typ en bruschetta eller så. Är man Italianlovers så är man ju……

Sköna lördagen till er godingar. Kram Mia

7 thoughts on “Scampi E Spinachi

  1. Din pizza lät som något i min smak! Var i Malmö söndag till måndag för att gå på Kent-konsert. Missade helt att det fanns Myrorna på Emporia?! Men jag fastnade väl till viss del på Sephora… 😉 Får väl bli en ny tur dit snart, drygt att köra dit över dagen bara… Ha en fortsatt fin helg!

    • Åh Kent var magiskt kan jag tro? Tycker alla pratar om det där. Ja, Sephora är fint också, men Myrorna är ju speciellt. Ligger på översta planet – snett mitt emot HM. Lycka till. Kram

      • Kent var riktigt bra, vemodigt att de slutar. har följt dem i många år och varit på ett antal konserter. Aha! Då måste jag leta upp Myrorna nästa gång! tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *