Vad blir det för mat?

Det där med mat är väl en evig fråga på något sätt! Och för att vara helt ärlig gör den mig både frustrerad och mycket trött bitvis, det måste erkännas. Förvisso äter vi alla 4 på samma ställe varje vardag och visst är vi galet bortskämda med bra käk på Svettpärlan, men att dieta resten av tiden är liksom inte vår grej. Och med Le Chef i familjen, som kockar sig igenom 5 dagar i veckan, så faller inte sällan vardagsmatlagningen på rektorskan. För att göra det där lite extra knixigt så har vi en hel del egenheter kopplat till mat här lite till mans och dessutom en hel del kvällsaktivitetstider att ta hänsyn till. Puh! Ja, den där långdragna ekvationen är inte alltid den enklaste i världen att få ihop….

2016-06-26 19.36.24Rektorskan gillar att skilja på vardag och helg, så är det bara. Jag föredrar lite vardagsmat och lite lyxigare varianter. Inte sällan buffér till helgen, det har ni eventuellt lagt märke till. Att äta på restaurang händer inte alltför ofta i familjen Happyvardag (bortsett från Ernesto i Kalmar), men att köpa med snabbmat är en livlina vi inte sällan använder oss av för att få ihop livspusslet. I den här familjen pratar vi inte alls i termer av bra och dålig mat, utan förespråkar en bred repertoar och variation samt rejält med motion och rörelse som nyckel till att må bra.

2016-05-02 15.59.24-2Och helt ärligt, med Le Chef som bör undvika gluten pga ständiga små inflammationer i tarmen och rektorskan med en retsam IBS som ger en ytterst ultrasnabb mage vid fel intag (undviker därmed en mängd saker som vete/råg, vissa grönsaker, mjölkprodukter etc) samt en Gabbe som bara äter fisk (samt tacoköttfärs och ev kebabkött) så har vi liksom nog att stå i. Det lagas alltid flera olika rätter och vi har en ansenlig mängd saker i kyl, frys, skafferi – dock fungerar vår matlagning relativt smärtfritt ändå. Bilderna ovan är från mina favvorätter – den ena med tonfisksashimi och asian slaw och den andra med rödbetsgravad lax, tigerräkor och pilgrimsmusslor samt tryffelaioli på vedugnspizza. Mumma! Inte direkt vardagsmat, men ändå……

2016-01-28 14.28.19Vardagsmat var det ja……där gillar jag mest lätträtter och left overs, medan somliga andra i familjen vill ha mer rejält. I måndags blev det hemgjord högrevsburgare till somliga och left overs från texmexbuffén för några, medan vi igår njöt av frasstekt quesadilla (skinka alt räkor) med choppade plommontomater, salsa och en sval dijodipp. Supergott!

016Idag är lillördagsjobbet avklarat och jag har precis nått hemmet på mellanlandning innan det är dags för fotbollsträning för Gabbe och lite motion för mami. Maken har tänt brasorna och det är inte utan att det är lite lockande att stanna hemma i värmen. TB sitter i sen eftermiddagskonferens och slutar inte förrän 17. Och alla som undrar vad det blir för mat idag: Den gyllene bågen på hemväg är ett hett alternativ. Just saying…..livlinor är bra fint!

Kram Mia

4 thoughts on “Vad blir det för mat?

  1. Mia, dina älsklingsrätter skulle kunna vara mina med, undrar bara vad det är i pizzadegen då den inte innehåller vetemjöl. För mig är det också viktigt att skilja på vardagsmat och lite lyxigare helgmat, hos oss är t ex kycklingfilé och pasta liksom pizza god vardagsmat.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *