OK!

Finns det något bättre än när man får ett ok? Alldeles särskilt är det finfint då det kommer till besiktningar av olika slag. Lite skrajsen har åtminstone Fröken Livrädd en tendens att vara, innan alltså. Och sen är det en sådan lättnad. Det spelar egentligen ingen som helst roll om det rör sig om människor eller döda ting, inventarier eller åkfordon. Jag gillar verkligen den där okstämpeln…..

008

Förra året upptäcktes ett fel i vår braskamin nummer 2. Vi har en som sprider sin värme och sitt sken i storstugan och på andra sidan väggen installerade vi för många år sedan en snygg rackare som servar tv-rum, Gabbes rum och stora sovrummet. Det är den som fått stå oanvänd sedan förra hösten. Att sovrummen är svala gillar jag skarpt, men i tv-rummet vill man ju ha lite mysvärme. Förra veckan åtgärdades felet och imorse kl 7 stod sotarLenny utanför för att besiktiga och ge (förhoppningsvis) klartecken. Om det gick vägen? Aber natürlich!

Maken hann väl knappt äntra hemmet denna eftermiddag innan han drog igång eldningen. I båda kaminerna. Oh my, oh my, oh my……Den magiska brasvärmen spred sig snabbt i huset och nu kan vi snart kila omkring här inne i bikini. Hihihihihi!

Måndag är jobbstart och en massa bollar som hystas upp i luften. Ingen direkt nedtagningen ännu, men tanken slår mig först nu att det är första måndagen på mycket länge som jag uppenbart inte verkar stressad för det. Kanske försvann den stressen i jakten på en styck plånbok, som jag vid ankomst till jobbet var helt säker på blev kvar hemma men ändå skapade en förvirring kring var i hemmet. Nope, hittade inte på det vanliga stället och jag kunde för mitt liv inte se framför mig var jag lagt den. Ringde mor och far för där var den med igår, men inget napp. Papsen, med sin rötter neråt Listerlandet, han svarade: Plaunbojken? Ein store? Jau, mig vejt int. Haur int sitt dejn. Nänä, inget napp som sagt. Rusade ut och rotade runt i riskokaren, utan framgång. In igen och då, då som först såg jag framför mig var den var. Mycket riktigt, fann den i påsen med mor och fars tvätt. Har jag sagt att rektorskan är lätt visuell? Och helt uppenbart mer än lovligt disträ också nuförtiden.

014Nu tvättas det här, middagen skall preppas och sedan är det möteskväll. Och jag har koll på plånboken. Jippie!

Kram Mia

4 thoughts on “OK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *