Upploppsfredag

Tackar högre makter för att det äntligen är fredag. Det har varit en lång vecka, längre än alla de tidigare vi tillryggalagt redan denna termin. Och inte sällan är det just så…..Så att veckan mot lov är lång och dryg och lite ändlös sådär. Inte sällan är man dessutom trött och sliten och redan nästan där i sin ledighet, så till den grad att det känns som att man inte skulle orka en endaste sekund till. Om man till på köpet addar en riktigt stökig vecka med mycket sjukfrånvaro, många omorganisationer och en mängd förvirrande variabler så förstår ni säkert att slutsignalen denna fredag var enormt efterlängtad.

007FN-dagsfirande kring barns olika levnadsvillkor runt o i världen fick inleda veckan och det blev en suverän dag som satte sina  spår hos våra små och stora godingar. Allas lika värde har sedan dess varit på tapeten både nu och då. På tisdagen stökade vi till det med vaccination i åk 1 och 5 och hade därmed vår skolläkare på plats. Nedan visas de sköna bönorna Syster Nettan och vår skolläkare, rektorskan nöjde sig med att låna ut knä, tröstande hand och varm famn till de som så behövde. Vi tre är ett väl inarbetat team kring detta och innan vi nått förmiddagsrast var alla vacciationer utförda och belöningen utdelad (fika iform av rulltårta med grädde och strössel samt smakis att dricka).

005Varje morgon har inletts med intensiv sms- och meddelandetrafik kring sjukdomar, frånvaro och diverse olika lösningar. Sådär mellan 06 och 07 är man ju extra kvicktänkt, så spänningen har varit olidlig kring hur det ska falla ut i praktiken. Att starta dagen sådär skulle ju också kunna upplevas som något ångestfyllt, men käcka som vi är på Svettpärlan så försöker vi ju skoja till det lite. Själv drog jag igång värsta videosamtalet härom morgonen, direkt urkommen ur duschen. Utan att ha borstat till barret. Moahahaha, stackars Jos. Nåväl, jag kan inte sticka under stol med att det har varit lite väl intensivt, även för en effektiv rektorska. Fullspäckat eget schema, en massa organisationstrix, hjälpa till både här och där i vår verksamhet och så komatröttheten som ett brev på posten då de egna arbetsuppgifterna har fått utföras mellan kl 22 och 01 på hemmaplan.

003Som grädde på moset toppade jag veckan med en heldag enkättrix med syster Nettan. Alltså helt ärligt, SCB-enkäter plockar verkliga fram mina absolut i särklass sämsta sidor. Fy farao vilket enormt slöseri med värdefull pedagogisk ledningstid. Särskilt när man märker att dessa kan fyllas i med mer eller mindre kvalitet och att det där sedan används som jämförande statistik. Det vet väl precis vem som helst att inte sällan kan statistik läsas som f-n läser Bibeln (som mor Anita alltid säger. Ja hon säger ju inte f-ordet fullt ut förstås, det gör hon då rakt inte. Men hon menar det). Åh grrrr….Så nogranna, så förbannat mycket räknande (eller vad sägs om att räkna ut varje pedagogs undervisning i varje litet ämne i procent. Blir en del på lärarna i åk F-5 kan jag meddela) och ändå 68 felrader på den sista. Men sin vana trogen valde vi mest att skratta åt eländet. Ja, jag firade på kvällen. Det gjorde jag.

006Veckans sista dag har bjudit på ihopsamlande och så lite kökstjänst, då min egen Le Chef ligger nerbäddad i influensa. Alltid lika roligt att möta kidsen på skolan i en annan miljö än som rektor. Idag serverades det frasiga chicken fingers med ris och krämig currysås. Underbart gott att äta, väldigt kladdigt och klistrigt att diska och torka undan. Just saying….. Helghandling och så hemfärd, stora upplocket och så en skön vovvepromenad i eftermiddagssolen.

004Nu har värsta dammet förpassats till snabeldraken, ljusen är tända, rektorskan är nyduschad och currydoften är som bortblåst. Känner mig extremt nöjd med min arbetsinsats denna vecka och ingen kan i alla fall anklaga denna rektorskan för att inte kavla upp och hjälpa till ute på golvet. Det är festligt att se somliga elevers reaktioner kan jag lova….

003Nu så, fredagsräkorna är pillede och grönmusslorna pestostrukna. Tomaterna till kvällens yucatanbröd är skurna och i marinad, ryggbiffen bankad och bordet dukat. Det ska addas lite olika röror, lite italian delis, en surdegsbaguette och lite ost och kex. Ikväll vankas det isvatten eftersom Taxi3 har en körning 19.45 och en 22.15. Får se om det krävs en powernap mellan dessa klockslag.

På bild ses lite av bidragen till höstlov=läslov. Gabbe fick en fotbollsbok, maken nyaste Kepler och jag köpte Badhytten till mig. Det ska bli underbart skönt med ledighet. Och förhoppningsvis massor av tid till att läsa.

Kram Mia

 

4 thoughts on “Upploppsfredag

  1. Ska också läsa Keplers Kaninjägaren nästa vecka. Har läst alla tidigare. Lite våldsamma men gillar. I bokcirkeln som jag är med i ska vi läsa ”Öppnas i händelse av min död”. Jag läser ganska mycket och det är jätteroligt att vara med i en bokcirkel där vi läser samma bok och sedan samlas, äter, diskuterar boken och sätter betyg.
    Kram

    • Keppler är makens, inget jag föredrar att läsa. Jag tyckte Hypnotisören var knepig, men älskade Paganinikontraktet. Strandade på s 35 i Sandmannen och kom aldrig vidare. Sååå typiskt mig. Den andra boken – Öppnas i händelse…..är jättebra. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *