Personalvård på Korrö

Att driva skola innebär förstås inte bara att man har en hel massa härliga elever och deras föräldrar att ta hand om och ha ansvar för, utan förstås också att man har ett gäng underbaringar till medarbetare som skall vårdas ömt. Ty om vi som arbetsgivare inte värderar och tar hand om våra anställda, hur i herrans namn skulle de då kunna hjälpa oss att förrverkliga vår livsdröm att ge våra elever det bästa av skoläventyr man kan tänka sig?

2016-09-19-09-07-41Min filosofi är solklar: Människor som mår bra och blir väl omhändertagna, ser till att i sin tur bemöta andra på bästa sätt. Den atmosfär som vi skapar i vår personalgrupp på Svettpärlan ger effekter ut till våra elevegrupper och till deras föräldrar. Trygga, harmoniska ooch uppskattade människor vågar växa i ro.

2016-09-19-09-41-31Vi använde studiedagar och stängadagar för att ta med oss skönaste Svettpärlegänget till ett helt magiskt ställe i den småländska skogen. Korrö, mina vänner….lägg det namnet på minnet. Vi möttes redan på gårdsplanen av en mycket hjälpsam ”guide” och vi fick inleda vår stay med förmiddagskaffe och god macka.

2016-09-19-09-12-32Härliga konferenslokaler med stor mysfaktor och så underbara boningshus i flera olika storlekar, Här finns verkligen något för alla. Vi var 34 personer och vi fördelades på tre olika boendealternativ med 4-bäddsrum, dubbelrum och enkeldito. Allt liksom sammanhängade som en egen liten Bullerby by.

2016-09-19-09-41-25Varje hus har möjlighet till självhushåll med fullt utrustade kök, matsal och så förstås något skönt samlingsrum med soffor. Utanför står små matplatser och det finns tillgång till grillar. Själv bodde jag i Herrgården rakt fram. Fräscha, söta, personliga och väldigt mysiga rum.

2016-09-19-10-44-08

Här finns härliga vandringsleder, möjlighet till kanoting i Ronnebyån som rinner snyggt förbi samt cykelturer  och förstås bad i sjön och i vedeldade badtunnor.

2016-09-19-13-47-54Korrös kök lämnar verkligen ingenting alls att önska. OMG, att man kan bli hungrig utan att anstränga sig så mycket och  att man kan sätta i sig all mat som serveras. Väldigt märkligt! Man använder närproducerat i hög grad och det ligger verkligen en fingertoppskänsla i det som levereras ut på tallrikarna.Till lunch fick vi stekta småländska isterband med dillstuvad potatis samt en ljuvlig senap.

2016-09-19-12-06-00Dagens konferensupplägg handlade om att få mycket samtalstid och diskussionsdito, helst över arbetslagsgränserna. Maria och jag hade fördelat grupper och vi ägnade förmiddagen åt att prata människosyn och eftermiddagen åt att spåna på omflytt i våra lokaler. Mycket spännande!

2016-09-19-15-39-42Eftersom min och Marias ledningsfilosofi handlar om att också ge våra medarbetare space, valde vi att inte vara en del av deras gruppdiskussioner – så att alla liksom fick prata ostört. Maria och jag passade på att fixa rumsfördelning samt strosa runt och uppleva den härliga miljön. En och en annan detaljbild förevigades också. Nedan några huller om buller….

2016-09-19-09-39-51

2016-09-19-11-17-41

2016-09-19-09-11-32

2016-09-19-10-35-37

2016-09-19-15-15-16Ledig tid blev det också en stund för. Somliga valde motion andra umgänge. BästisMaria och jag dressade om och skulle promenera, men slingan visade sig vara ”bara” 4 km och det mina vänner, det är inte tillräckligt för min promenaddrottningsväninna. Hon sa två varv och jag dog tråkdöden, men fann mig mycket snabbt och föreslog en löptur på 4km istället. Innan vi visste ordet av for vi iväg över stock och sten, längs ån och över ängsmark – supermysigt. 4 km cross country på knappa 22 minuter får vi vara nöjda med…..vi som nästan aldrig springer liksom. Och även om hon var lite irriterad för en sekund och även om jag vurpade och hade vägsyn de luxe så var det två nöjda damer som skred in på gårdsplanen efter uträttat värv. Lite bubbel och snacks och sedan svidade vi om till kvällens trerätters.

 

2016-09-19-19-03-35En ljuvligt krämig kantarellsoppa med toast till förrätt och ett glas Chianti

2016-09-19-19-47-58Dovhjortsfilé med rödvinssås och potatisstomp till varmrätt till de flesta, men rektorskan fick en supergod Gösfilé istället. och en vältempad italienare.

2016-09-19-20-41-38Och så gräddfilsglass och varma bär till dessert. Sjukt gott alltsammans!

2016-09-19-18-57-34Skål från bästa Svettpärlegänget. Vilken helt underbart pratig skrattfest vi fick till.

2016-09-19-17-14-54Vaknade till en underbart höstig vy bland äppelträd och höstlöv. Underbar frulle, bästa föredragningen av vår ordförande kring skolpolitik, strategiarbete och lärarlönelyft, ljuvlig fm fika och så fortsatt diskussion. Ett besök i fina handelsboden och så en ljuvlig lunch som grädde på moset.

2016-09-20-11-54-36Vi har haft galet sköna dagar med en service som inte lämnar något mer att önska, en underbart påfyllande miljö och mat i världsklass. Hit kommer vi definitivt att återvända, som företag men också som privatpersoner. Har ni vägarna förbi Linneryd (med Växjö som närmaste stad tror jag) så missa för guds skull inte denna pärla. Svettpärlan ger Korrö ett stort A i betyg!

2016-09-20-12-35-33Nu är vi hemkomna och har tackat världens i särklass bästa svärisar för hjälp med hem, onge (Gabbe) och hund (Milou). Väskor är uppackade, tvättmaskin och torktumlare snurrar, mötesanteckningar är sorterade och det är väl dags att preppa kvällens käk. Personligen nöjer jag mig med en kopp varm saft och några knäckemackor. Magen står nämligen på minst fyra hörn.

Tusen tack alla inblandade för en helt vidunderligt härlig kick off. Energipåfylld är bara förnamnet.

Kram Mia

 

 

 

8 thoughts on “Personalvård på Korrö

 1. Åååå där är ju sååå fint!
  Var där på dagsutflykt med jobbet i våras :))
  Supermysigt och vi paddlade även kanot!
  Härligt!
  Nu ska jag med natta o krama kudde!
  Kram Anna

  • Har också paddlat och vandrat där under min tid på Kalmar Lärarutbilding. Supermysigt! Hoppas ni får fin jobbresa också. Kram Mia

  • Jättehälrigt och så viktigt. Jag håller med. Man behöver verkligen skapa gemensamma minnen att samlas kring på något sätt. Och det fick vi många hälriga kan jag lova. Kram

 2. Jag har varit på Korrö ett par gånger med jobbet, mysigt ställe, underbar mat och trevlig personal! Tror till och med att jag sov i rummet som du visar på bilden. 🙂 kan verkligen rekommenderas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *