Saker som gör en glad

Åh det bara kryllar av dem, sakerna som får en att må sådär bra alltså. I hjärta, själ och tanke. Det gäller bara att man ser till att ha ett öppet sinne så ser man dem, känner dem, upplever dem. Saker som om man är sluten lätt bara försvinner i bruset av det som kallas livet. När livet snurrar på är det lätt att låta skygglapparna fällas fram och inta fokusläge, medan man kanske då som bäst behöver låta sig fyllas på av allt det där som existerar runtomkring oss. Låt mig bara nöja mig med att konstatera att vid olika tidpunkter här i livet är man sanneligen olika bra på det där……

2016-08-30 06.14.29Sådana här mornar exempelvis. Att kliva ut på altanen och insupa morgonluften, istället för att rusa som i ett sömntöcken till duschen…….jag är glad att jag gjorde rätt val. Här satt jag en lång stund och morgonmediterade. God Morgonsol då den är som bäst helt enkelt!

2016-08-31 07.33.43Premiär för Gabbe med cykel till plugget. Vi bor dryga milen från skolan, men det var helt klart värt den något tidigare uppstigningen. Det var vi rörande överrens om. Cyklingen gick som en dans, om någon undrar, och gav definitivt mersmak.

2016-08-31 08.10.31Största anledningen till dagens cykeltur stavas ”Säker Cykel” – en utbildning vi håller årligen med våra elever i åk 4 och 5 vid höstterminens start. Med anledning av att vi from åk 4 transporteras oss till många olika aktiviteter tillsammans krävs det koll på såväl cykelstatus, som trafikvett och cykelregler men också att kunna cykla på led. Jag menar, är man en skola med idrott och hälsa som profil så är det ju självklart att vi uppmuntrar till den där dagliga rörelsen och motionen.2016-08-31 15.00.06Medan Gabbe idag for med kompisMelker hem och sedan vidare till fotbollsträningen, grenslade rektorskan cykeln och gav sig av dryga milen hemåt. Över äng och genom åker mot havet. Solen och vinden och så jag och Hedvig (min cykel alltså). Ni döper väl också era cyklar och bilar? Visst hade det gått snabbare och betydligt lättare med en något mer anpassad cykel, men jag älskar min Skeppshult även om den är både tung och utan några växelalternativ.

Gårkvällen bjöd på terminens första föräldramöte och imorgon blri det nummer 2 av 4. Ikväll avser jag att fara upp till Gabbes träning och ta en skön promenad med Cilla, för att sedan inta köbemat efteråt. Typiska exempel på saker som också får mig att må sådär extra bra.

Puss o Kram på er

 

 

4 thoughts on “Saker som gör en glad

  1. Vilken god ide med Säker Cykel, och så viktig. Om jag skulle döpa min cykel skulle det bli Skithög…den är så kass så jag använder numer dotterns cykel som i alla fall rullar när man trampar på den.
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *