När man tröttnar på sig själv….

Händer det er också? Att ni plötsligen finner alla era egenheter samlade på ett och samma ställe och deras infernaliga pockande på uppmärksamhet gör det komplett omöjligt att ignorera dem? Händer det då att ni förbannar er förmåga att blicka inåt och istället önskar er en strutsmentalitetförmåga de luxe, där liksom de inblicksegenheterna aldrig ens existerar? Hur jag än försöker värja mig så anfaller det från alla håll och kanter nämligen…..Såååååå, trött på mig själv (jag gissar att även övriga familjen är det ty jag är lämnad åt mitt öde här på hemmaplan, medan övriga i familjen är på idrottsuppdrag).

2016-06-06 10.39.09

Nu är det nära! Inte minst är det nära ett sammanbrott vill jag lova. Det där med att resa bort långt och länge är förknippat med en hel massa känslor för rektorskan och att få allt (knappast nödvändigt men högst önskvärt och därmed icke desto mindre viktigt för just rektorskan) färdigt är nämligen en kamp om tiden, en kamp mot klockan och framförallt en kamp för att få rätt saker på rätt plats. Eventuellt för jag också en kamp mot hela min omgivning eftersom jag hela tiden från bokning till genomförande utövar en avancerad form av förträngning av det faktum att jag ska lämna min älskade, trygga tillvaro för att bege mig ut på äventyr. Egentligen är verkligen inte äventyr något för mig. Jag är en trygghetsnarkoman av rang och i kombo med hemmakatten inom mig skulle jag kunna bli fast här på Näset. Nåväl, jag har ju några grabbar i min omedelbara närhet som inte verkar bry sig ett skvatt om den här mamins behov och önskemål, utan som med lätthet och glädje utmanar en stackars rektorska, rubbar hennes cirklar och försöker få henne att ständigt flytta sina gränser. Just vid detta kritiska ögonblick i reseförberedelserna är det mycket svårt att gilla läget MEN ……men, jag vet ju hur bra precis allting blir när vi väl befinner oss i vårt vackra hus i Florida. Faktiskt brukar det kännas riktigt ok redan då vi lämnar Näset bakom oss och är på väg. Så därför kör jag helt enkelt Alfons-metoden och hoppas på det bästa, tills verkligheten liksom anfaller mig såhär en 36 h före avfärd.

2015-07-10 18.49.39

De senaste dagarna har bjudit på ett ständigt påbörjande av nya saker samt en mängd distraktioner. Det är allt från tvätt och stryk, via disk och utrens av kyl och skafferi till att fixa mor och fars ekonomi, träffa tandis och packa, packa, packa. Lägg därtill lite bad av vovve, uttovning, lämna prylar, ringa samtal, skicka mina egna räkningar, sortera – ja, name it. Nu är jag mer än lovligt snurrig i huvudet kan meddelas. Jag flaxar från det ena till det andra med andan mer eller mindre fast längst upp i halsen och det där faktum att jag gärna addar stress till alla möjliga och omöjliga situationer har nog faktiskt inte varit tydligare än såhär. Just i detta semesterläget har jag svårt att ens se charmen med resor, men jag åkallar tankens kraft och försöker envist visualisera känslan när vi är på plats torsdag eftermiddag.

The expansive pool/lanai was just renovated with new pavers, and tropical plants

Här är vårt hus och här ska vi alltså tillbringa 3 veckor med härligaste kompisfamiljen Olofsson. Just nu är klockan 6 på morgonen där och det är redan 25 grader. Dagen estimeras att hålla 33 grader och sol. Kommer vi att packa tungt? Nä, sin vana trogen packar vi enbart shorts, linnen, klänningar, badkläder, golfkläder, flipflops och träningsgrejor. Dock inte alltid så enkelt som det låter, men ändå….

011

Nog med vila för rektorskan. Ännu återstår det många ting innan vi är färdiga för avresa, så got to go honeys. På återhörande imorgon och sedan ses vi väl framåt fredag på andra sidan Atlanten.

Kram Mia

6 thoughts on “När man tröttnar på sig själv….

    • Jepp, när vi bara kommit iväg så brukar jag njuta ohämmat. Vi åker inatt, flyger ut tidigt to morgon. Kram

  1. Näe då, jag är inte avundsjuk! Inte alls! Inte ett dugg! Nä inte jag! Inte avundsjuk….. Men jag hoppas ändå att du kan samla dig och njuta även innan avfärd och sen njuta så mycket du bara orkar när ni är där.
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *