What Easter is all about……

Ja, jag vet varför vi firar påsk. Absolut! Jag vet att den glada påsken egentligen inte gör sitt intåg förrän tidigast på  påskdagen och att långfredagen är menad som en sorgens dag med kontemplation och återhållsamhet. Dessutom är jag synnerligen införstådd med att hönor och kycklingar, fjädrar och dun inte är något vi tillber på något vis, att det där är något helt annat som har fått sitt space under tidigare nämnd högtid. Det blir ju så fantastiskt festligt med människor som känner sig nödgade att visa sin förträfflighet och liksom vill skriva sina medmänniskor på  näsan (läs:göra statements på facebook) i ärenden. Låt människor få fira Gud och Jesus, fjäderfän eller vad sjutton de vill. Låt människor handla i öppethållande affärer om de vill – det skulle bli så förbaskat trist för de stackars anställda om alla bojkottade öppethållande affärer.  Låt människor gå i kyrkan eller låta bli, festa loss eller åka på retreat eller säga Glad Påsk redan på långfredagen om de vill. Holy Moly vad trött jag blir på människor som nästintill tvångsmässigt vill bestämma över andras sätt att inrätta liv och leverne. Mind your own business för Guds skull!

2016-03-24 16.20.10

Rektorskan har alltid älskat påsken. Det är en superskön högtid, vacker, ljus och hoppfull på något sätt. Vi har alltid firat väldigt sparsamt och det passar oss utmärkt. Denna påskafton vaknade vi till sol. Gabbe och jag kollade VM-kvalet inatt (kl 01.40) Brasilien vs Uruguay – sov några timmar, flyttade upp i soffan och sov sedan fram till morgonkvisten där. Mysigt! Fotbollsnördar är vårt mellanamn som ni säkert förstår. Att jag sedan vaknade i ottan är lite mer svårförståerligt dock….

2016-03-21 06.23.58

Idag har TB golfdag med j-laget och maken hänger också på golfbanan. Äntligen lite fint väder för utomhusaktiviteter – vi är många som har längtat kan jag meddela. Gabbe och jag tömde garaget på tomburkar och for till pantstationen, lightshoppade lite och hämtade sedan hans lagkläder på bästa Team Sportia.

2016-03-26 13.25.22

Eftermiddagen spenderades sedan med altanhäng i ljuvligt vårväder. Solens strålar värmde  i nobban, kroppen kändes mjuk och lealös och knoppen skönt bortkopplad. Det där är vad högtider och ledighet handlar om för rektorskan. Allas möjlighet att få ägna sig åt sådant som fyller på, kopplar av och som ger ny energi. Där är vi alla olika. Och som ni vet  – olikheter är bra, olikheter berikar, olikheter ger styrka. Det där som så många med munnen gärna bekänner men som sedan verkar vara så förbannat svårt att omsätta i det vanliga livet för somliga. Att bejaka olikheter, andras val och sätt att arrangera liv och leverne. Ni känner säkert igen beskrivningen. De där som tycker och tänker så mycket högt och tydligt om andra, men som sedan verkar totalt oförmögna till insikt om sina egna och de sinas egenheter. Grrrrr…..

2016-03-04 15.58.27

Bland dessa har rektorskan botaniserat idag och valt ut den första detta lov. Det passar mig suveränt bra med bokläsning för att gynna avkoppling och de sköna stunderna i solstolen, sängen, framför brasan eller uppkrupen i soffan. Nu dags att preppa lite påskaftonsgodsaker till middag. Make och TB får yxfilé och Gabbe och jag tar torskrygg. Till det äter vi frasstekt hash brown, en vårig sallad och så en dundergott varmt vitlöksbröd. Kanske addar vi ost, kex och röror med skulle jag tro.

Happy Easter vänner, glöm inte att ta hand om er. Och visa respekt för andras olikheter! Kram Mia

 

6 thoughts on “What Easter is all about……

  1. Oj du verkar ha råkar ut för dysterkvistar Mia…så fattar jag ditt känslosamma inlägg i af. Ha en skön påskafton o njut av god mat! ?Kramen

    • Yup, kanske inte personligen men indirekt so to speak. Och ibland rinner dte liksom bara över. Jag är så van vid överseende och acceptans i min familj att jag tar det för givet. men jag är inte låg på något sätt vännen. Passade bara på att ta bladet från munnen. Kram

  2. Som jag fullkomligt ÄLSKAR inledningsstycket på detta inlägg! Jag har sagt det förr och säger det igen, du är verkligen min idol Mia! Amen!!
    Det ser ut som en mycket trevlig bokhög du har framför dig. Kramen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *