Den långa fredagen goes längre

Påsken kan vara en av de skönaste helger och högtider jag vet. Familjeorienterad javisst, men inte alls så hypad som julen. Inte en massa presenter som ska införskaffas eller sammankomster att planera –  bara så där härligt skönt avkopplande med god mat och dryck, minimalt med måsten och väldigt lagom social. No stress liksom……

2016-03-24 16.21.11

Vi knoppade tidigt igårkväll, tunga ögonlockar och så lite taktik inför en spännande fotbollsmatch kl 01.30 (Argentina vs Chile). Alarmet tjöt, vi flyttade upp i soffam Gabbe och jag, satte på tv:n och tada….vaknade nästa gång kl 04.23. Klarvaken! Insikten i att den långa fredagen skulle kunna tänkas bli mycket låååång slog till med full kraft.

2016-03-25 07.29.33

Väldigt leasure morgon med tända ljus, lässtund, morgonpromenix och besök av kompisOla. Förberedelser av långfredagens påsklunch för mor  och far, bära in ved och duka påskbordet innan jag for och hämtade upp dem.

2016-03-25 08.12.44

Dukade lite lagom vårigt med finporslin och glas. Älsk på det! Matservisen är en ”Ingrid” i Karlskronaporslin i vitt/grått och med guldkant, vilken jag ärvt från min mormor och morfar. Glasservisen är även den arvegods men från makens bonusfarmor. Till påsktårtan och kaffet dukade jag med en ”Uppsala Ekeby” även den i Karlskronaporslin. Lite retro men så vårigt….

2016-03-25 11.51.06

Det bjöds på potatisgratäng, grillade kotletter alt ugnsgratinerad lax med pepparsås och en krispig sallad. Mums! Den ugnsgrillade laxen var penslad med en creme smaksatt med Cantadou 4 peppar, dijonsenap och lite finhackad vårlök för bästa smak och att inte riskera att den skulle gå torr. Öl och snaps till lille paps och alkoholfri päroncider åt mor Anita. Till dessert alltså påsktårta och kaffe samt påskäggsgodis förstås. Tja, inte behöver vi gå hungriga idag heller. Tur! Mor och far ville sedan till en tur till affären innan vi for hem med dem, det inhandlade och åtminstone två middagar med left overs av dagens middag till dem. Pigga och härliga paranteser, mycket prat, många minnen och massor av goa skratt och minst lika underbara kramar. Lyckligt lottade är vi….

2016-03-24 16.19.13

Nu närmar sig kvällningen och om vi var trötta igår är det ingenting i jämförelse med nu. Tror eventuellt att jag måste vila ögonen på sofflocket en liten stund. TB har golfhelg med j-laget på klubben, maken tränar med sin adept och jag chillar med Gabbe och goa vovvar. Ikväll kör vi nog myskostymsracet, lite leasure mat och bettar om vem som ska knoppa in först för natten.

Hur det gick i  nattens match, ännu no clue liksom. Gabbe har dock säkert eftersom han sett den under förmiddagen. Det är visst sen match inatt också. Vi ska väl se om vi har bättre lycka med uppstigningen då…..

Kram Mia

2 thoughts on “Den långa fredagen goes längre

  1. Jag vill också ha en ärvd servis, och för ett tag sen frågade jag mamma efter den hon hade sparat från mormor och morfar. Den hade stått i garaget i flera år eftersom hon redan hade en från min farmor som hon använder. Men se, den hade hon slängt…. hon frågade mig och mina bröder för länge sen men ingen ville ha den så den hamnade på tippen!! Skit också… Den var jättesöt, vit med små guldstjärnor på…suck vad dum man är ibland!
    Kram J

    • Tyckte länge också att det där var bra töntigt med ärvd servis men älskar allt dte jag har idag. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *