Återbruka mera…..

Tänk, vart tar tiden vägen alltså…..Nyss hade vi sportlov och inte ens jullovet känns speciellt avlägset. Och idag, idag har vi samlat ihop oss för denna period och stängt ner skolverksamheten för påsklov. Lite påskmys har vi hunnit med förstås innan vi önskade varandra den Glada Påsken.

2016-03-24 09.23.50

Vi personalfikade på påsktårtor och passade på att fira en av våra kollegor som precis fyllt 50 år. Påsktårtor, lite choklad och så sedvanlig fikabuffé med frallor och pålägg samt nybakade kakor från en elevs mamma. Mumselimums…..

2016-03-24 09.38.19

Inte för att jag är någon pysselmadame precis och inte heller är jag den mest pryttliga typen som förordar pynt inför högtider, men lite mys kräver ju en påsk anno 2016. Eller hur? Och jag tänker lite så här: Julen vara ju ända till påska och det är så enormt tidsenligt och miljömässigt rätt att återbruka så why not….

2016-03-24 16.19.28

Min vackra lilla bordsgran från julen 2015 har jag inte haft mage att göra mig av med och vem behöver egentligen ett påskris som kan framkalla allergier. Påskpimpad bordsgran känns sååååå 2016!

2016-03-24 16.20.02

Vackraste ”pupparna” som nån jag känner kallade dem som liten. Och så ljus. Egentligen är jag verkligen ingen gul tjej, men vad sjutton. Ibland får man frångå sina principer.

2016-03-24 16.20.10

Och så blev det en spretig Pärlhyacint med påsktuppar och äggljus i köksfönstret. Sen fick det minsann vara nog.

Helghandlingen är gjord, uppackad och installerad. Snabeldraken har gjort sitt jobb, tvättmaskinen snurrar, TB spelar golf, Gabbe har kompisCalle på besök och lånevovven Elsa har hittat hit för lite påskmys. Ikväll vankas det bakpotatisbuffé här på Näset och ett glas vältempat Italienskt. Påsklov! Smakar på ordet och känner värmen sprida sig inombords. Underbart ljuvligt, efterlängtat, välbehövligt!

Kvasta försiktigt folket…..Kram Mia

6 thoughts on “Återbruka mera…..

 1. Hi hi, påskgran va fiffigt :)))
  Jepp, nu du går jag fortfarande i morgonrock och gör nada nothing at all! 🙂
  Men ska snart åka till Plantskolan faktiskt, behöver lite färska blommor, för det är jag värd:)
  Ha nu en riiiiktigt fin långfredag och skön påskhelg!
  Varma kramar Anna

 2. Oh vad jag gillar din påskgran! Jag kom på i går att jag har glömt/inte hunnit påskpynta..men, men det blev visst påsk ändå och jag har ju ett par pärlhyacinter och tete-à-tete inne så det får räcka för i år. Godiset är väl som pynt också?
  Lyllos dig med en ledig vecka, var det inte sportlov precis? Jag försökte få nån dag extra ledigt (utöver min schemalediga torsdag) för liten behöver mig nu. Men vi är så få så det var stört omöjligt, men blir det akut så får jag sjukskriva mig…. Nu njuter vi av fyra lediga dagar, i alla fall jag, resten av familjen jobbar lite då och då.
  Njut av påsken. Kram J

  • Tänker så mycket på er. Har du berättat för din arbetsgivare? Du vet i sådana familjeärenden skickar jagem min personal med lön för att ens första uppdrag är att ta hand om sig själv och sin familj. Därefter jobbar man. Kram Mia

   • Tack för din omtanke! Ja, min chef vet precis…. Det var hon som skickade hem mig på ett par veckor i jan/feb då jag bröt ihop på hennes kontor, och har erbjudit mig annan hjälp. Så visst finns hon där för mig.
    Problemet är bara nu att vi verkligen går på knäna pga sjukskrivningar och att vi är kort om folk eftersom några slutat och inte blivit ersatta än. Men jag har fått flexa ut tidigare denna veckan så det är bra. Och jag har henne bakom mig om jag behöver vara hemma, dock får jag sjukskriva mig då 🙁
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *