En riktigt skön böna…..

Rektorskan har träffat på en riktigt skön böna. En sån där som man lätt kan önska att man själv skulle vara. Påhittig, omtänksam och livsnjutare som gärna vill göra det bästa för sina nära och kära. Jag ler med hela ansiktet, kroppen, själen då jag möter henne. Jag vänder blad allt snabbare och är sjukt nyfiken på vad som ska hända. Just denna sköna böna existerar alltså i bokform och jag är så glad att jag bara råkade snappa till mig just den boken i förbigående.

2016-02-22 21.37.06

Har aldrig läst något av Åsa Hellberg tidigare men detta är definitivt inte den sista. Som tur väl är finns det en fortsättning på denna som heter Sonjas Hemlighet. Boken inleds med att den sköna bönan Sonja faller ihop och drar sin sista suck utanför Åhléns (trist start på en bok kan man tycka förvisso men….). Sonjas väninnor Maggan, Susanne och Rebecka kallas till en advokatfirma och får sitt livs chock när testamentet läses upp. Alla 3 antar Sonjas utmaning för att få ta del av ett gigantiskt arv (ingen visste att Sonja var rik) och hamnar därmed i Paris, London och på Mallorca. Någon ska starta och driva ett hotell, en annan ska inreda ett stort hus medan någon ska skriva en bok. Språket är lätt och ganska rappt, underhållande korta kapitel och lite lagom snurriga parallelhändelser. Rekommenderas varmt…..feelgood, helt klart!

2015-11-16 07.19.55

Idag har rektorskan annars ägnat sig åt en avancerad form av fruktsallad här på Näset. Budade hem en byrå, som visade sig komma med hemleverans igårkväll (tusen tack Bovmaken), och idag skulle jag bara ställa iordning lite. Hrm…..note to self: det blir aldrig bara lite att ordna till. Åh Jesus, vilken röra! Definitivt blev det kaos på riktigt här i huset då byrån visade sig inte alls passa in storleksmässigt där jag tänkt mig det (och måttat med ögonmåttet). Ja, många timmar senare blev det bättre än jag tänkt mig i första läget. Dets tämmer verkligen det där att det alltid öppnas en ny, bättre dörr om man bara vågar vara openminded nog.

2016-02-25 13.24.52

Möbler på rätt plats, skor och huvudbonader utrensade, golven städade. Puh! Några kläder har ännu icke flyttat in i byrån, men jag har ju hela helgen på mig. Ögongodis har flyttats omkring och jag tycker som vanligt att dte blev toppenbra. Lättflörtad så….

I övrigt har jag skött vår månatliga hemmaekonomi denna torsdag, sorterat in papper, ringt viktiga samtal och mailat dito mail. Underbart skönt. Dessutom blev det en långpromenad längs havet i vår vackra stad med finkusinen. Underbart mysigt! Nu har vi käkat, diskat och hamnat i tv-soffan. Vovvar snarkar gott jämte oss, Skönabönanboken väntar på mig och vetskapen om att det är fredag imorgon uppskattas.

Kram Mia

3 thoughts on “En riktigt skön böna…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *