Lördagsmys

Oj, så tunga ögonlockar det var här på Näset igårkväll. Vi somnade lite huller om buller där i TV-soffan – vovvar, mami och papi samt en sjötrött Gabbe som igår spelade Bästa 3:an i pingis (länsfinal) och vann. Lovely! Det där innebär ofta per automatik att den där lördagssovmorgon uteblir and so it was. Vi vaknade 06.40 maken och jag. Pigga och galanta. Så himmelens mysigt att ligga kvar och småprata, småslumra och allmänt bara låta kroppen vakna till liv innan man ska studsa ur sängen.

2015-11-07 20.01.29

Medan maken tände brasan tog rektorskan med sig vovvarna på morgonpromenix i den lite trollska dimman här på Näset. Bitig vind kan meddelas och ganska grått, men icke desto mindre störtskönt med frisk luft i nobban. Hem och fixa till en skön lördagsfrulle, läsa blaskan och bara njuta av en ledig dag. Maken drog på träning med kompisOla, Gabbe bäddade iordning för spelmys de luxe och rektorskan kopierade förra veckans wild&crazyness och städade huset även denna vecka på en lördag. Wow!

2015-07-27 14.36.47

Lite ”fruktsallad ” på prylar i huset livar alltid upp, likväl som byte av batterier i ljusslingor lyser upp. Passade sedan på att göra mig kvitt vinterbehåringen på kroppen innan jag tog en lååång, ljuvlig dusch. Eftermiddagen har sedan inneburit stora fotbollstvracet – Arsenal på en tv, hemstreamad AIK-match på en annan. 0-0 för Arsenal, men vinst för älskade Gnaget med 2-1 i Svenska Cupen. Många spännande diskussioner kring spelare och situationer och så Gabbe som omgående skall plocka på sig träningsgrejor och härma sekvenser hans sett. Dock inomhus denna eftermiddag eftersom tillvaron stoltserar med blygrå himmel, snöblandat regn och en ihärdig vind. Maken och jag nöjer oss med att konstatera att det ser bra ut för AIK, riktigt bra. Många spännande unga spelare och en bredd som saknades förra säsongen – idag imponerade såväl Eliasson som Saletros och Brustad. Bring Season 2016 on……

2016-02-19 19.45.18

Nu har trötta vovvar intagit brasmyset, fotbollslördagen rullar vidare med Barca vs Las Palmas och TB har kommit hem med Amanda. Ikväll ska vi käka egostyled wok, vilket säkert innebär biff till maken och tigerräkor till moi tillsammans med utvalda grönsaker och favvosås. Kanske blir det ett glas vältempat Italienskt lagom till tillredningen  och så en skön kväll med godisskålen i soffan. Känslan av att ha sparkat igång sportlovet är påtaglig och så där sjukt härlig. En bättre lördag helt enkelt……

Kram Mia

6 thoughts on “Lördagsmys

  1. Det bästa med att vara ledig, när man kan ligga kvar i sängen…då gör det inte så mycket om man vaknar lite tidig. Nu blir jag avundsjuk på din sportlovsvecka… Här har de varit lediga denna veckan, ingen skillnad för oss mer än att jag var sjuk och vårt enda skolbarn inte vill umgås ändå 😉
    Njut o ha det skönt. Kram J

    • Det är det som är så gott. Gillar nästan att vakna tidigt och vara först uppe. Gabbe har feber ikväll så i värsta fall blir det ett innelov……Hoppas du mår bättre vännen – trodde lilla donnan var på ”bättringsvägen”. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *