Dagseglare

Red sky at night, a sailor´s delight. And red sky in the morning, it´s a warning. Nu är jag ju verkligen ingen seglare, eller sjöbuse alls för den delen, och segling så här års är ju inte att tänka på ändå så…..Jag tar lite lätt på den där devisen. Så här underbart vacker var lördagmorgonen här i den blekingska skärgården.

Funderar på om jag kan titulera mig dagseglare såhär en lördag i januarikylan, men nja…..Jag är väl inte direkt känd för att cruisa omkring i tillvaron – tror kanske mer att folk i allmänhet uppfattar mig som en virvelvind som drar fram mot målet och på vägen passar på med en hel del runtikringgrejer. Så nä, jag har inte dagseglat denna lördag heller. Inledde morgonen med fix med tvätten för att sedan förbereda för mor och fars månatliga ekonomitrix. Just januari är lite mer omfattande om man säger så med kontrolluppgifter, årsbesked, nya ansökningar till kommun och hemtjänst och så nya siffror på pension och räkningar. En morgonpromenix med Milou och sedan tog jag itu med själva fixet med räkningarna. Brunch med hela La Familia och sedan for jag ut till mor och far. Det blev några timmar på plats med att gå igenom alla konton och siffror (och ja, man får gå igenom det flera gånger ibland. Inte så lätt för dem att följa allt….), vika tvätt och plocka in och plötsligt ville lilla mor ta en tur till affären. Så himla glad jag blev, hon var förvisso väldigt pigg när jag kom men så skönt att hon ville ut. Rullator i snömodd är en uppplevlse i sig kan meddelas och lite halslirigt inne i affären men hon handlade av hjärtats lust och längtan. Hem och packa upp och sen bäddade jag ner henne för en eftermiddagslur. Själv for jag via återvinningen hem och så ut i pulkabacken jämte huset en sväng med Gabbe.

2016-01-20 16.28.07

Nu har jag precis gjort mig kvitt kroppsbehåringen, tagit en ljuvlig dusch och landat i soffan. Preppen av kvällens käk får vänta en stund och såväl skoljobb som vår egen hemmaekonomi får snällt vänta till imorgonbitti. Känner mig inte helt sugen på fler uppdrag just nu. Så nä, någon dagseglare eller loj slöfock det är det nog ingen som kan beskylla rektorskan för att vara…….Och trots att himlen i seglaravseende var olycksbådande röd denna morgon, så har jag haft en riktigt fin lördag. Hoppas den varit detsamma för er godingar….

Gotten Flowers denna lördag värmer hjärtat och matchar min tillvaro väldigt snyggt! Crisp, crisp….

Kram Mia

 

2 thoughts on “Dagseglare

  1. Älskar tulpaner, ibland vita och ibland rosa… Bra att kunna variera 😉
    Men du, översta fotot…..mycket vackert, men till sommare hoppas jag få se dig där i ett skutt på studsmattan (för det är väl en sån stomme??).
    Skön söndag till dig vännen. Kram J

    • Jajamensan, vår studsis. Den flög ju iväg i stormen så vi vindsäkrade den genom att fälla upp och ner. Med snön nu kan man säga att den är uppgraderad till vindsäker 2.0 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *