Onsdagsglutten – Skåne igen!

Jamen ni vet, vi är ju Skånelängtare maken och jag. Vi när våra drömmar om alla de fantastiska platser vi vet och vi hemnetknarkar i smyg både nu och ofta. Denna vecka gör vi ett nerslag i en fantastisk villa i Helsingborgstrakten. Jag har en stor kärlek till papmiga fönster, fiskbensparkett och kolonner. Om det sedan ligger med utsikt mot hav, ja då är jag såld. Häng med….

 

OMG! Det läget bör vara to die for. Utemiljön lämnar dock en hel del  att önska verkar det som. Alltså ur mitt tycke och smak. Jag skulle vilja göra mysiga ”rum” i trädgården och ha fantastiska platser för att njuta av tillvaron.

Parkett och kolonner allt i ett. Underbar kombo.

Oh la la, dessa fönster. Vilket ljusinsläpp! Vilka underbara platser i fönsternischerna! Men det behöver mysas till med ögongodis – så att det blir lite liv liksom.

Entréhall som en gammeldags skolsal känns det som. Älskar takhöjden och det vackra elementet (om det nu finns vackra sådana).

That´s my spot! Som jag hade älskat att sitta ner där och kika ut över vidder och hav. Ljuvligt! Huset är underbart! Alldeles för stort förstås. Och säkert lite knixigt att mysa till med gardiner (eller ej), punktbelysning, växter och annat ögongodis men så härligt det skulle kunna bli. Saknar bara en pool och ett utespa (och fotbollsmål och M-station säger Gabbe, kanske även en puttinggreen också). Det har man säkert råd med om man har råd med huset i sig. Hihihihihi!

Veckans lillördag är här med besked. Heldagsregn och lampan-tänd-hela-dagen-läge med andra ord. TB ligger nerbäddad med feber och halsont, maken är ansatt av sin ryggvärk och liten Gabbe som idag har spelat ”Bästa Trean” i pingis har ännu inte helt landat i det faktum att även en andraplats kan vara bra. Good enough är liksom inte hans tekopp, om man säger så. Rektorskan har dock haft en riktigt bra jobbedag med flera viktiga saker färdade. Lägg därtill några påfyllande samtal med härliga kollegor så förstår ni säkert att jag har absolut inget att klaga på. Nu ska här preppas käk, läsas läxor och förberedas för kvällens soffhäng. Det blir bönderna och sedan härliga Zlatan mot di Ljusblå. Kanske hinner jag också med upplösningen av min mycket spännande deckare.

Happy Lillördag folket…..Kram Mia

3 thoughts on “Onsdagsglutten – Skåne igen!

  1. Skåne är helt klart bäst. Det kommer då och då ut hus typ detta, vi brukar prata om att man kunde ha familjeboende där. Ofta är husen stora, så det hade räckt till 🙂
    Regnat hela dagen här också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *