När man jular i teorin

Man kan lätt förledas att tro att man är fel i almanackan – advent har liksom varit kommen på sina håll under en längre period nu känns det som. Och jag klandrar förstås ingen. Vem blir inte sugen på att ljusa upp novembergrådiset med lite stjärnor och stakar? Så visst har förberedelserna för advent och jul satt igång här i Happyvardag också. Ja ja, alltså i teorin. I praktiken sker nämligen allt enligt ett mycket noga planerat och traditionsbundet mönster signerat älskade mor Anita. Inte kan man sätta upp Adventsgrejor förrän dagen innan första Advent och pepparkakor och lussebullar får inte bakas förrän lagom till lucia. (Det är för övrigt samma kvinna som menar att vita byxor och kjolar icke får användas innan 1 maj och efter 1 september. Bara Luciasärken är godkänd). Granen får komma in max två dagar före julafton och julskinkan skall griljeras på Lillejul. Dock får den inte smakas förrän på julaftonsmorgon. Julklappar köps i december, efter julskyltningssöndagen, och gud nåde den som klämmer på några julklappar. Hur skulle det se ut om vi frångick detta viktiga julreglement? Nä, ni fattar själva, vi utmanar naturligtvis inte ödet, men eftersom inget är sagt om NÄR man får börja planera julen i teorin så började vi idag. På pricken en månad innan självaste julafton.

005

Nu är det nog så att mor Anita har lightat upp sig själv lite kring julreglementet, det måste tillstås, ty jag fick ju faktiskt genomföra stora adventsstädet hemma hos dem redan i söndags. För egen del håller jag mig i teorin. Förstås! Det kan tänkas hända att jag tjuvstartar något på fredag, men annars är det lördags om gäller. Hela den teoretiska formen för planering skulle i år visa sig bli extra utmanande, eftersom jag vid en liten check av adventsmaterialet upptäckte att det mesta troligtvis råkade komma med i stora garagerenset i somras är jag rädd. Ups, kändes som en dyr utgift men jag lyckades hitta en del prylar och nytt har sedan införskaffats så nu är vi redo. Redo att i teorin göra upp om vad som skall placeras var, när och hur. Hihihihhiihi……

001Nåväl, det är skönt att huvudet har sitt att arbeta med när man inte har något annat. Hehehe obs ironi. Det är liiite mycket nu på alla håll och kanter och det där märks på såväl toleransnivå, som humör och allmäntillstånd. Jag har sovit bedrövligt illa de två gångna nätterna, jag som alltid sover som en stock annars. Vi har någon magåkomma som vandrar omkring på jobbet och jag är helt klart inne på runda nr.2. Grrrr…..Avskyr när jag hamnar ur gängorna – har jag nämnt att jag är förtjust i flyt i tillvaron? Just nu har jag tappat matlusten totalt och tankarna upptas av en massa lösa trådar som har en tendens att inte hitta till rätt ändar. Kroppen känns som en enda degklump, oformlig, trött och ledsen på något sätt. Håller tummarna för lite sömn inatt…..

Kram Mia

 

 

6 thoughts on “När man jular i teorin

  1. Hrmmmmm, nä jag har inte tjuvstartat jag inte…;-) Inte alls.. Nä, jag MÅSTE helt enkelt för att liksom få ny energi nu känner jag. Mår gott av att pynta och blir lättare till sinnet.
    Är som du sååååååååååååå trött… Håller nästa på att somna när jag kör till jobbet på mornarna… Julledigt skriker kroppen min…
    Nu intar jag soffan en stund här:)
    Kraaam Anna

  2. Jodå här har jag tjuvstartat ordentligt 🙂 men i år blev det så för att jag skulle hinna med… Otroligt att det bara är en månad kvar i dag! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *