Elegant Crime

Var nattens oväder en liten vink om vad vintern har i beredskap åt oss tros? Redan igårkväll såg jag bilder från Helsingborg och herre jisses vad julig stämning. Till och med en snöhatare som rektorskan hemföll åt att åååha och aaha och smacka lite så där gillande. Här på solkusten blåste det mest igårkväll och inatt väcktes jag av, vad jag trodde då, någon som kastade is på fönster och fönsterbleck. Oh holy Moly vilket oväsen! Vinden ven och rev och så hagel stora som isklumpar. Ganska skönt att bara sno täcket än mer om sig och gosa in sig i kudden igen. (Lånad bild av Veronica. Hoppas det var ok…)

Nåväl, här inbjöd söndagen till lite lugna aktiviteter. Efter frukost åkte jag hem till mor och far för adventsstädning (våttorka, dammsuga, plocka fram stakar och stjärnor, putsa fönster, bädda rent i sängar mm). Lite drygt halvvägs in i uppdraget fick jag sällskap av broder med fru och sedan gick det undan. Så nöjda paranteser och gofikan efteråt satt som en smäck. Väl hemma fick jag nöja mig med att städa med lättan (som mor Anita säger). Det innebär i klartext att man våttorkar runt saker, istället för att flytta på allt, och att man bara dammsuger (inte våttorkar golven). Bära in ved, gnugga toaletter och så ut i kylan på promenix med Milou. Hu!!!!

2015-11-21 22.58.42

Lite sen lunch här i huset och sedan dags för söndagsmys på lite olika sätt. TB i sängen med spel, Gabbe med först lite läxor och sedan golf på TV, maken som eldvakt och rektorskan i läsfåtöljen. Underbart härligt! Jag passar på attt tipsa om Denise Rudbergs senaste bok i serien om åklagarsekreterare Marianne Jidhoff ”När klockan slår fem”. Genren är Elegant Crime och vi får hänga med i överklassens salonger, där det bjuds på både krypande spänning och elegant underhållning. Denna bok handlar om överfallsvåldtäkter på Östermalm, som på något vis visar  sig ha kopplingar till en serie våldtäkter som skedde 20 år tidigare i Lunds studentkretsar.  Rudbergs böcker (”En engångsföreteelse”, ”Två gånger är en vana”, ” Bara tre kan leka så” och ”Mellan fyra ögon”) är fängslande från sida 1 och korta kapitel samt en lagom mängd parallellhandlingar gör att man har väldigt svårt att släppa boken. När man så måste är det enkelt att hitta naturliga hållplatser och upplägget liksom inbjuder till att sno åt sig en stund här och var för att fortsätta i boken. Läsning när den är som bäst med andra ord….

Snart dags att preppa kvällens middag, som blir kyckling i ugn, och sedan ta med Gabbe till söndagens fotbollsträning. Gissar att jag kommer att koja tidigt ikväll, med glojärn på näsan och boken i högsta hugg. Underbart avkopplande!

Kram Mia

 

6 thoughts on “Elegant Crime

 1. Heeej!
  Det ser ju makalöst vackert ut!!
  Kan allt tänka mig lite lagom med snö som gnistrar lite vackert ute.
  Jag är så makalöst trött, så lite vitt lyser ju upp 🙂
  Passerade K-krona idag då jag susade ner efter lillefi utanför Karlshamn hos mor o far idag. På vägen hem fick jag veva ner, blir alltid så trött när jag ska köra i mörker, fattar inte varför.
  Nähä… Måste ha någon skorpa i magen och sen preppa mig för sängen.
  Kraaam Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *