Solskensavslutar oktober…..

Det är det där med sömnen mina vänner…..Idag vaknade rektorskan 04.37. Superpigg! Fanns inte en janne att jag kunde sluta ögonen och mysa in mig en stund till. No way! Klarvaken har fått en helt ny innebörd kan jag meddela och detta efter endast några få timmar ingosad i täcke och kudde. Vi släckte vid straxt efter midnatt nämligen. Nåväl, man hinner mycket medan morgonen övergår i dag, det vill jag lova.  När klockan slog 9 hade jag hunnit med skoljobbb, pappersexcercis, sortera tvätt, städa huset, byta lakan, skura golven och bära in 160kg takpannor i garaget, samt städa iordning i där inne efter mig. Ett halvt dagsverke liksom…..

2015-10-31 09.34.02

Väckte då dessa två sjusovare och tvingade upp dem ur bingen och ut på goa morgonpromenaden. Suveränt väder redan och föraningen om en riktigt skön dag bara slog emot oss.

2015-10-31 11.07.32

Väl hemma fixade vi pannkaksfrulle de luxe med färska bär, glass och nutella (fast Gabbe äter ju bara naturella panncakes han….). Lite allmänt hemmatrix innan vi for till golfavslutningen kl 13.  Efter en härlig säsong var det dags att runda av och sedan anta lite vila inför kommande. 14 grader, sol och vindstilla – något av ett rare moment borta på Trumme måste nog tillstås. Världens goaste tränarOla roddade dagen fint och jag var med som lite side kick (jag är ju helt golfnovis, men men….att hjälpa till är mitt mellannamn så och när maken inte finns tillgänglig för detta uppdrag så kände sig rektorskan manad). Spännande mångkamp, gofika och så bunkerstafett innan vi sa hej då och önskade Ola lycka till i sitt kommande Europatourkval nästa vecka.

Gabbe och jag for direkt till Maxi för lite storhandling och hjälp, tröttheten slog liksom till där och då som total förvirring. Som jag irrade omkring innan vi anlände kassan. Puh! Det mesta verkar dock ha kommit med hem så något rätt gjorde jag nog ändå. Det blev ett kärt återseende av Milou då vi dök upp. Han är såååå känslig nu för att inte vara med varje millimeter av dagen, han ynkar sig och ”pratgrälar” med oss. Gabbe tog sig dock an honom och spelade fotboll i trädgården på Milous villkor en lång stund, medan jag plockade in alla varor. Långdusch, tvättstugehäng och så besök av läskiga klubben innan dagen övergick i mörker.

2015-10-31 16.39.59

Vi hade en jätteskål godis till bjuds och de fick sig lite att äta på plats för att samla ny energi. Gabbe bemödade sig inte ens med att kika ut – ”pallar inte, svarade han”. Det där är inget som har lockat någon av mina kids ever. Själv hittade jag receptet på en mycket bättre vuxenvariant värd att testa tror jag bestämt….

Hihihihihi…..Här preppades det sedan lördagsmiddag till familjens två fish lovers. Gabbe njöt av lättrimmad torskrygg med dillsås och pressad potatis och mami tog Nillalax med ugnsrostade grönsaker och Rattepotatis samt en kryddig mangoraja. Mums! Vad märkligt det är att bara laga två rätter till middag liksom. Ensamheten tränger sig på, trots att jag har ganska enkelt att umgås med mig själv. Jag saknar vuxensällskapet, även om fina människor har förgyllt min tillvaro dagarn som gått sedan maken for till Arizona. Det blir liksom ett överskott av egentid och nä, jag är inte i behov av egentid för mig själv. Jag är i behov av att vara en del av en gemenskap och ett vardagsliv. Jag trivs bäst då jag är viktigt för andra människor, helt enkelt att göra andra människor nöjda och glada. Att servera frulle på sängen, förbereda deras grejor och underlätta för andras tillvaro. Det där blir så tydligt när jag är ensam. Jag har inte kommit till detta jordeliv för att förverkliga mig själv (om det inte är det jag gör indirekt genom min läggning då). Jag saknar mina betydelsefulla andra helt enkelt!

2015-10-09 21.00.27

Idag säger vi adjö till rosa oktober. Rosa är ingen färg som rektorskan vanligtvis omger sig med, varken i kläder eller hemmaprylar, men det har slunkit sig in några rosa rosor i en vas och så ett rosa ljus. Klädmässigt ser jag mer sjuk än frisk ut i rosa och inte ens med solbränna på kroppen väljer jag den färgen speciellt ofta. Men för att anta finaste Annas utmaning (ekenasliv.se) så lägger jag härmed upp mitt rosa bidrag…..

Nu har vi landat här i soffan och jag gäspar betänkligt. Kanske inte så konstigt med tanke på hur dags dagen började idag samt vilka saker jag fått gjorda. Lägg därtill en ansenlig mängd frisk luft så……Imorgon helgar jag vilodagen, det är mitt mål i alla fall.

Kram Mia

 

2 thoughts on “Solskensavslutar oktober…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *