Att få ge av sin tid……

…..skapar en underbar känsla inombords. Inte sällan slås jag av hur mycket jag får igen (positivt då förstås) av att kanske inte alltid göra det jag allra helst skulle vilja göra, men det jag ändå prioriterar i min roll som dotter, mor, fru, kollega, chef och vän. Att det där med att sätta sina egna önskemål och behov åt sidan ett tag och koncentrera sig på att helt och fullt finnas där för någon annan , faktiskt inte alls är någon uppoffring utan istället världens bästa huvdukudde, världens bästa samvete och världens varmaste känsla. För mig är det det yttersta beviset av ombrysamhet att finnas till, finnas tillgänglig och att aldrig ge vare sig dåligt samvete eller känslan av martyrskap.

2015-06-14 16.35.29

Mina fina paranteserna är några som jag mer än gärna investerar tid i. Och när jag ringer, överraskar dem med ett besök eller bokar in något med dem sätter jag en heder i att aldrig ge sken av att vara stressad (trots att gudarna ska veta att jag ibland verkligen är det och har klara bekymmer med att få ihop lisvpusslet). Jag vill inte att de ska känna sig i vägen, att de är till besvär eller att de ställer till med något. Jag vill ingjuta mod, kraft och hopp hos dem. Jag vill ge dem tillbaka av det mest värdefulla jag fick då jag växte upp, nämligen deras tid. Jag vet att stress påverkar dem menligt, särskilt mor Anita. Jag vet att hon är grymt känslig över att be om hjälp, varför jag försöker vara 5 kurvor före och erbjuda mig att göra saker innan hon behöver be om det. Jag vet att ett besök i lugn och ro, där man ömsom stryker lite medhårs, berömmer och puffar och ömsom kramar och påminner henne om att hon faktiklst kan simma även om vattnet är djupt ger så många synergieffekter i många dagar efteråt. Hur skulle man inte kunna prioritera att spendera tid med dem då?

2015-06-14 14.06.24

Vaknade till värsta magknipet allan kl 04.30 och kunde sedan inte somna om. Klarvaken har fått en helt ny innebörd vill jag bara meddela. Utsövd är jag nog också skulle  jag tro. Detta trots att jag pratade med maken på messenger mellan 00.30 och 01 inatt, jag menar 3.5 h sömn är ju inte hela sömnfönstret eller? Nåväl, morgontrix, in till skolan för lite jobb och så vinka av TB som drog till Stockholm med kompisAdam. Gabbe stannade på fritids och jag for hem till paranteserna. Städning av sovrum, renbäddning av sängar och allmänt trix med textilier. Lilla mor ville följa med till affären och handla (så ofta vi handlar åt dem. Mysigt för henne att få följa med och kolla själv), vi shoppade loss i fiskbilen också, köpte kransar till gravsmyckningen och så besökte vi bankomaten. Hem och plocka upp allting och så en gofika tillsammans med papsen. No stress genom dessa timmar, bara massor av prat, kramar och mys i kombo med att uträtta viktiga ting. Mor och fars kärlekyttringar och tacksamhet gör mig nästan knäsvag. Jag verkligen älskar att få värdefull tid tillsammans och jag vet att jag kommer att värdera det där än högre den dag de går för att ej komma åter.

2015-10-27 09.10.14

Eftermiddagen tillbringades sedan på en cellprovstagning för moi och där bästa Nancy tog så väl hand om mig. Tycker du det är obehagligt med gynstolen sa hon? Ehe, nä……allt det där försvann väl i takt med att första graviditeten fortskred liksom. Hoppas ni alla som läser här ser till att göra alla de där kontrollerna som rekommenderas – det där räddar faktiskt liv! Åkte tillbaka till jobbet och jobbade undan en del grejor innan Gabbe och fritids anlände hem efter ett besök på Marinmuseumet. Hem och packa upp saker och sedan fick vi äntligen besök av finaste Helle, Neo och Nelly. Massa lek, prat, bus och fika här fram till kvällen gjorde entré. Det var såååå länge sedan och det här var såååå efterlängtat. Tack snälla för att ni sällskapade oss en stund idag. (obs gammal bild nedan)

Nu har vi käkat, fiskgratäng för Gabbe och kräftstjärtssallad för moi, diskat och tvättat. Och så har jag pratat med bästisMaria som vänt åter från LA. Sååå skönt! Ögonlocken är mer än lovligt tung och jag hoppas innerligt att även liten Gabbe ska ha lust att natta kudden tidigt ikväll. Imorgon håller vi fredag. Hela dagen!

Kram Mia

4 thoughts on “Att få ge av sin tid……

 1. Det värmer gott i hjärtat att göra det som känns rätt helt enkelt..
  Men du, hur är det med din mage? Magkatarr ska man inte skoja bort..
  Vi har verkligen haft det huuur mysigt som helst och jag är så tacksam att jag kunde vara ledig dessa dagar, välbehövligt för oss båda verkligen.
  Sov så gott nu <3
  Kraaam Anna

  • Hej sötis, det var ett mer eller mindre planerat eller förväntat magtrassel. Jag äter ju enligt Fodmap-metoden då jag har en förmodad IBS-mage. Idén med metoden är ju att när man är i balans pröva olika produkter var för sig för att få veta om man verkligen inte tål dem eller ej. Så med jämna mellanrum gör jag sådana egna tester. Två saker kollade denna vecka och det vra verkligen tummen ner för båda. Tyvärr! Två saker som jag egentligen älskar som jag nu alltså kan utesluta från min kost helt och hållet. Nu gör jag inte fler planerade prövningar förrän under jullovet. Många saker har jag fått rationalisera bort och ibland hemfaller jag åt att tycka synd om mig själv, men sen påminner jag mig om hur mcyket bättre jga mår och då blir valet enklare. Kramen

  • Så är det ju vännen, tiden är en begränsande faktor. Men om man vet med sig att man ser de möjligheter som ändå finns så är man ju på rätt väg. Och det underlättar förstås då man bor på samma ställe.
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *