Sparkling fall

Frostbitna mornar och soldränkta dagar. Sprakande färgexplosion, hög klar luft och vackraste konturerna. Och så ljuset, detta enormt vackra höstljus som bäddar in tillvaron i en vacker gyllene nyans. Mörkret som inkräktar allt tidigare, dimman som breder ut sig från vattnet in mot land och som sedan har en tendens att dröja sig kvar genom nattens mörker, genom gryningsljuset och sedan överraskar oss som älvdans i arla morgonstund.

2015-10-27 09.10.14

Jag vet inte om jag håller på att bli gammal, religiös eller filosof. Eller om jag helt enkelt håller på att tappa greppet. Men jag njuter något så enormt ohämmat av en höst vackrare än alla jag någonsin upplevt tidigare. Det känns som om jag kliver in i varje ny dag med hela känslopaletten aktiverad och jag nästintill översköljs av alla dofter, alla synintryck, alla höstlika smaker och framförallt all harmoni som hela naturen bjuder på. Och att ta vara på vareviga stund som ges har aldrig varit mer aktuellt. Häng med på en tur genom höstdagen här på Näset (i den blekingska skärgården)……Bilden ovan är straxt bortanför vårt hus, på den asfalterade vägen mot havet (jepp vi har en grusskogsväg också. Värsta lyxen med två vägar ju….)

2015-10-27 09.19.08

Sommarstugedrömmen som jag gissar är nedstängd för säsongen.

2015-10-27 09.18.23

Här doftar det höst på riktigt kan jag lova. Vi stannade där i solskenet, stod och njöt…..

2015-10-27 09.21.43

Grusvägen ner mot havet. Genom ett hav av löv och buskar.

2015-10-27 09.27.33

Här är TorstävaViken, precis utanför vårt hus. Alldeles bleke denna oktobertisdag.

2015-10-27 09.32.01Samma vik från en annan vinkel (från vår trädgård)

2015-10-27 09.14.13

En ensam höbal ligger där i hagen.

2015-10-27 16.42.29

Det där ljuset jag snackade om. Sen eftermiddag och hela världen är omfamnade av gyllenvarmgula toner. Så vilsamt vackert, för såväl öga, som kropp och själ.

2015-10-26 16.32.56

Och så månen. Visst är det något visst med det trollska månskenet, som tyvärr är nästintill omöjligt att fånga på bild (särskilt av en amatörfotograf som rektorskan).

2015-10-27 16.41.44

Kvällsbleke, färgskifte på himlavalvet och kvällen är snart redo att göra entré. En vacker dag lämnar snart över till en kylslagen kväll. Och vi håller tummar och tår för ännu en vacker höstdag imorgon…..

2015-10-27 16.46.00

Äng och skog och hav. Precis som jag älskar tillvaron mest. Lugn och harmoni, men likväl nära naturens alla krafter. Rektorskan är bosatt på det ställe som matchar såväl hennes personlighet som hennes önskemål bäst. Jag vandrar målmedvetet hemåt med Milou troget vid min sida. Kvällningens promenad är gjord och det är dags att preppa käk och hålla kväll. I vår borg har TB hämtat in ved och tänt kvällens brasa (han håller ställningen snyggt som vikarierande pappa i familjen). Punktbelysning är tänd, ljusen likaså. Det sprakar hemtrevligt i spisen och i ugnen puttrar en fiskgratäng. Den cognacsdoftande hummersåsen retar hungerskänslorna och de nypillede reijer lockar till ett smakprov då och då. Kroppen är lite lagom loj och mör efter en dag i simhallen tillsammans med fritids – bad och fika och bastu=ljuvlig trötthet! Och hjärtat är fyllt av härliga känslor efter samtal med Arizona, Atlanta och Toronto. Jisses, vilken lyckligt lottad människa jag är…..

2015-10-27 17.07.32

Natti natti från Näset! Kram Mia

 

6 thoughts on “Sparkling fall

  1. Och som grädde på moset kommer här en kram från Götet 😉
    Jag har sagt det förr, men säger det igen…. ni bor så underbart.
    Kram J

    • Det är det! Det är landet, men knappa 10 min till närmsta by med alla faciliteter samt 15 min in till stan så…..Jag trivs! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *