Inga toppnoteringar precis

Det har varit en enda lång längtan till 18.30 här idag. Längtan efter att åtminstone få känna av stämningen på Nationalarenan med en sisådär 44  000 besökare. Vi skulle varit där. Om nu inte det vore för att maken bokade en golfsemester i staterna dessa veckor. Och ni vet rektorskan och hennes lokalsinne…..hrm….tillåt mig att småle. Nä, inte en chans att jag hade fixat det på egen hand så…..Vi har laddat här på hemmaplan vi. Vi i Happyvardag alltså. Vi som är kvar hemma vill säga. En underbar höstmåndag har bjudit på flera timmars trädgårdshäng med diverse olika träninsgövningar för Gabbe. De flesta regisserar han själv, involverar mami då och då (tack M-station för det. Innan du flyttade hem till oss fick mami sköta all sparringen) och så kör vi ju skottävling förstås. Idag har han annars tränat uteslutande teknik som i finter, snabba fötter och mottagning huvud, bröst och lår. Att han var redo för match rådde det inga som helst tvivel om….

2015-10-19 17.30.34

Just nu så här efter slutsignalen är jag på något vis lättad över att vara hemma i vår trygga vrå. Även om det säkert var ett sjukt tryck på Friends, så hade jag inte velat vandra genom Solna med de tunga steg det nu tyvärr blev. Förlust för våra svarta hjältar med 2-1 och jag kan väl nöja mig med att säga att stämningen når inga toppnoteringar här hemma precis. Det är inte deppigt mina vänner, det är arga och sura minen som dominerar. Lite sparkar i luften, några vevtag med armarna (som väderkvarnen Hauksson) och så utstötande av läten som inte lämpar sig att försöka återge i skrift. Är man hängivna så är man. På något vis är jag dock evigt tacksam att åldermannen i huset befinner sig på annan ort, ty hans humör brukar då sannerligen inte vara att leka med efter förlust. Nu skickade jag bara ett litet sms över Atlanten.

2015-10-04 17.27.53

Så jäkla trist det är att förlora! Och det finns en hel massa att säga om matchen förstås, men jag nöjer mig med att säga att den som gör flest mål vinner i regel sina matcher och tar 3 poäng. Så grattis Blåvitt! Ni gjorde flest mål idag! AIK var underlägsna sina motståndare och det saknades såväl explosivitet (glimtade till ibland) som att vara etta på bollen (ibland först trea) och att hitta rätt i passningarna. Den taktiska navigeringen var bitvis mycket svår att få grepp om. Så är ju fotboll. det vet vi. Segerns sötma är underbar och förlusten svider som eld. Så till den grad att the little fellow numera befinner sig i trädgården iförd shorts och tischa samt pannlampa. ”- Jag måste göra mig av med mina aggressioner”, säger han och kör dunderskott som dunkar i såväl ribba som stolpar, nättak och även parkerade bilar på uppfarten. Skönt att man har fått så lugna och fina, nästan lite dämpade idrottssöner ju……

2015-04-06 18.12.58

Denna höstlovsmåndag har annars bjudit på trix med hemmaekonomi, återvinningsbesök, ta in post och vattna hos finaste svärisarna, hälsa på mor o far med deras månatliga eknomigenomgång, vika tvätt och fika samt att handla lite. På eftermiddagen kom Allra Käresta Syster på mysbesök och vi käkade lite tillsammans, innan Gabbe och jag intog trädgården för fotbollsträning och gräsklippning. Underbart skönt soligt väder och avslappande människor. Till nu då……Nu är ingenting avslapnat och skönt.Undra just vad jag ska locka Gabbe med för att få in honom och vill jag överhuvudtaget ha in den solstrålen nu? Det är en huvudfråga så här på kvällskvisten mina vänner…..

Kram Mia

6 thoughts on “Inga toppnoteringar precis

 1. Hur kommer det sig att ni är så hängivna AIK-fans? Kommer maken från Stockholm? O nej, jag hejar inte på IFK 😉
  Kram J

  • Hehehehe, jag hade gillat dig ändå om du höll på IFK! Jepp, maken är uppvuxen i Stockholm så så blev det för oss. Det rä det första allsvenska lag vi ahr följt och det är inte svårt att älska ”familjen” AIK. Kramen

   • Mannen som är urgöteborgare är Gais-fans, i fotbollen har jag inget lag. Däremot i hockeyn där han kör på Frölunda Indians är jag lika trogen HV71, åh vad jag älskar den familjekampen!
    Kram

    • Hihihihi, inget för fridens skull där inte förstår jag. Hockey är jag helt ointresserad av – även på landslagsnivå tyvärr. Men fotboll…..engagerad i allt och alla divisioner. Sjukt, I know….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *