Rubba inte mina cirklar, tack!

Det fanns en tid i början då det där med att till och med klockan ska byta årstid höll på att fullständigt ta knäcken på rektorskan. Ni vet den där tiden då kidsen är små, men inte pyttesmå. Ganska exakt när deras paranteser har fått för sig att det är hög tid att deras små älsklingar ska sluta med sin powernap mitt på dagen, eftersom det den där har en tendens att menligt inverka på när nattsömnen sedan skall infinna sig. På ren svenska betyder det där att man som förälder gärna vill ha en stund för sig själv på kvällen, innan man utmattad faller i sömn var helst tillfälle ges till detta.Den tiden i rektorskans liv skulle hon ha kunnat utfärda dödsstraff på den som kom på den briljanta (not!) idén om vintertid och sommartid. Just saying…..Och om det är så att du inte har barn så förstår du förmodligen inte alls vad jag snackar om nu, eller om du har råkat avla ett a-barn som sover när det ska och inrättar sig i gängse rutiner utan knot. Grattis i så fall förresten! Det finns de som tänker att en timme mer eller mindre kan väl inte vara så himla märkvärdigt, men låt mig nöja mig med att säga ATT.DET.KAN.DET.VISST!!!!! Hej tokspel!

2015-10-25 10.46.28

 

Så idag när jag loggade in på fejjan kunde jag inte annat än känna igen den där paniken när jag läste somliga småbarnsföräldrars förtvivlade (ja jag vet att det är ett ilandsproblem, absolut. Icke desto mindre är det somligas verklighet här och nu) statusuppdateringar imorse. Igenkänningsfaktorn är skyhög, inte minst kopplat till de där två underbaringarna på bild (Gabbe 2 och TB 12år där). Tänk att vi fick två stycken med uppenbart stört sömnmönster redan från start -två stycken nattugglor, men medföljande sömntutedrag på mornarna. Jag slet som ett djur för att försöka ändra på det där och i båda fallen har jag fått kasta in handduken och inse mig besegrad. Ni kan nog ana att det där svider att erkänna…..Jag kan fortfarande fascineras av somliga barns kamp för att slippa sova!

004

Numera är det där med sömnen knappast ett problem längre. TB är självreglerande och Gabbe, tja han är fortfarande en utpräglad nattuggla som gärna tar lååånga sovmornar, men å andra sidan grejar han ju med sitt om kvällarna så den där vilan får hans ömma moder ändå. Kanske en klen tröst till alla som kämpar för att få vintertiden att fungera just nu, men min överlevnadsstrategi blev mantrat: Detta är nu, detta är inte alltid!

2015-08-30 11.34.22

Idag blev det en helt ny upplevelse för rektorskan. Husets enda klocka ställdes om inför sänggående igårkväll och när undertecknad slog upp sina små ljusblå en söndagsmorgon som idag så visade klockan på…..04.17. Grrrr…..Ska jag skylla på klockans årstidsbyte eller helt enkelt på att åren tar ut sin rätt? I vilket fall som helst känner jag att frasen rubba inte mina cirklar passar sååå bra in på mig. Att det blir en gigantisk dag innan det är dags att natta kudden igen råder det inga som helst tvivel om här i Happyvardag. (Glädjer mig lite att TB vaknade redan kl 7 imorse. Hans ålder börjar visst också ta ut sin rätt….)

2015-10-25 08.26.29

Tidiga morgonrpomenaden med Milou och sedan en skön söndagsfrulle här hemma. Plock med städ, kläder, disk och lite papper innan finaste kusLotta kom på besök. Underbart mysigt! Nu har mor och fars månatliga ekonomi fixats och det är dags att straxt svida om inför Gabbes säsongsavslutning i fotboll. Det ska tävlas och mysas, käkas pizza och drickas läsk och pratas slutförd säsong och den kommande diton vet jag.

Kram Mia

 

 

8 thoughts on “Rubba inte mina cirklar, tack!

 1. Jag ställer om klockan på morgonen på hösten. Då vinner man en hel timme 🙂 Men jag gillar inte omställningen. Har aldrig gjort. Det började när Äldsta var nyfödd, så GRRR säger även jag!

 2. Jag är ju en riktigt nattuggla, vilket egentligen inte alls funkar ihop med att jag M Å S T E stiga upp tidigt må-fre… Så jag är ju ganska så trött och borde definitivt lägga om mina vanor.
  Dottern har aldrig vaknat så där rysligt tidigt, hon är som mor sin o gillar att sova på morgonen;-) Å apropå sömn så är det dax att studsa i säng tror jag..
  Natti natt!
  Kram Anna

  • Och jag, jag är värsta tröttmössa på kvälar och vaknar hypertidigt om mornarna. men pigg, det är jag knappast varken på morgonen elelr kvällen. Jag har min topp mellan 10 och 16 skulle jag tro. Nåväl, nu är det höstlov, lovely!
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *