Det mesta reduceras till en ekonomisk fråga

Förr eller senare i alla fall. Och inte för att jag är vare sig någon hejare på ekonomi eller ens särskilt intresserad heller för den delen (det där kan ha någon briljant koppling skulle jag i och för sig kunna tro). Men tidigt lärde jag mig att man aldrig kan leva över sina tillgångar, att rätta mun efter matsäck, som mor Anita alltid proklamerat, är en livsfilosofi som är ytterst gångbar (om än kanske inte så rolig men ändå….). Inkomster och utgifter måste harmoniera, thats for sure! Det finns förstås människor som har det så ekonomiskt ställt att de inte alls behöver bekymra sig alls och sedan finns det rätt många människor som måste bekymra sig på tok för mycket (av lite olika anledningar förstås). Familjen Happyvardag befinner sig nog någonstans sådär mitt på den skalan. Det går ingen nöd på oss, men vi måste självklart prioritera vad vi lägger våra pengar på.

Bra boende, god mat och dryck, lagom med shopping, hobbies och så en årlig resa för familjen är det som prioriteras här. Vi har absolut varken det nyaste eller det dyraste, har inget tvångsmässigt behov av att hålla oss med märkesvaror och för att vara ärlig så är vi duktiga på att leva det ”lagom” livet och därmed spara till saker som är viktiga för oss. Vi åker inte på speciellt många småutflykter, vilka gärna tenderar att bli rätt kostsamma, och vi sparar den mesta av vår shopping till Florida, där det oftast är minst halva priset. Resan till Florida är vi fantastiskt lyckligt lottade att kunna göra och vi verkligen älskar det där landet. Inför sommarens semester var vi helt överens om att det var sista gången för nu.

2015-07-08 15.06.44

Men väl där, väl där hamnade vi i tvek. Hur skulle vi kunna låta bli att åka hit igen nästa sommar? Hur skulle vi kunna låta bli att träffa härliga släkten? Vi började reka lite, men helt ärligt blev denna sommar ganska dyr eftersom bra boenden tenderar att dra iväg i pris. Det är en klar fördel att kunna dela boende helt enkelt, som vi gjorde med syster yster med familj förra sommaren. Tilläggas bör väl att TB också aviserade att han inte var så sugen på att åka med fler år, Gabbe tyckte  det var ensamt utan kompis redan denna sommar och maken saknade någon att spela golf med.Rektorskan kände sig något rastlös utan någon tjejkompis till hands och den där känslan av att ”bara vara vi” var inte bara underbar.  Nåväl, vi började istället klura på andra typer av semestrar. FotbollsEM i Frankrike nästa sommar, Spanien på senvåren alt sen augusti eller kanske Florida vid påsk. Vi har diskuterat fram och tillbaka, vägt för och emot, kollat priser och räknat på upplägg men inte bestämt oss på något sätt. Rektorskan brukar vara den första att konstatera att då vill livet säga en något, att man inte behöver kämpa så hårt för att få ihop planerna. När det är rätt så faller det mesta på plats ….

2015-07-20 18.47.08

Icke desto mindre har hon känt av en växande önskan om veta vad hon ska rätta in sig på. Så till den grad önskat att hon för ett ögonblick var redo att boka nästan precis vad som helst.  Inte till nu förstås, men till vår/sommar. När vi så för några veckor sedan på allvar ritade upp lite olika scenarion och började räkna på det så kände rektorskan snålvattnet rinna i mungipan. Jag är inte beredd att betala vad som helst för en ynka veckas soldyrkan nämligen. Samma kväll fick maken ett meddelande  från en kompis som undrade just lite kring Floridatips. Redan under sommarens semester fick vi en liten hint om ett eventuellt intresse, men eftersom vi inte pratade vidare om det släppte vi alla den pucken gissar jag. Och så nu….efter lite Floridabilder, prat och skratt och icke att förringa vinet så bestämde vi oss lite hux flux för att kolla upp ett eventuellt gemensamt boende. Så vi skickade iväg en förfrågan, fick napp under gårkvällen och vips tjolahopp har vi idag gjort vår första payment för sommarens 3 veckor i ….ja just det….Naples, Florida. What a surprise!

Så nu lovar jag att inte tjata om  att det är sista gången fler gånger. Florida är det mest prisvärda med tanke på vad man får och kan man dela boende så blir det svårslaget. TB som plötsligen blivit golfspelare igen vill gärna hänga på, maken har golfpolaren Putte med sig, Gabbe kompisNemo (killarna som är födda samma dag och vars pappor var kompisar långt innan dessa kids var påtänkta) och jag kompisLinda. Jag tror vi alla är lika prilligt förvånade över att beslut bara fattades sådär tjoff tjoff men det brukar ju bli bäst så. Var var det jag sa: att när tiden är rätt så bara löser sig saker. Om jag hade vetat hur rätt jag skulle få…..

Så nu kan vi fortsätta leva sparsamt, veta att möjligheter till nyinköp av favvoFloridasaker funkar ännu en gång till samt njuta av vetskapen av att det bär iväg i juni igen. Boendet kirrat, bara för papporna i familjerna att leta billiga och bra flygbiljetter nu då. Hihihihi…skoj!

Tisdagsjobbet klart och nu en massa fix på hemmaplan. Ska ockås ta en tur ut till finaste paranteserna samt skriva handlingslista till morgondagens lilla myskvällsmat med finaste svärisarna, innan de drar till USA på en longstay. Dessutom har jag en hope jobb att fixa innan det är dags att natta kudden. See ya….

Kram Mia

6 thoughts on “Det mesta reduceras till en ekonomisk fråga

 1. Så bra att det löste sig 🙂
  Rätta munnen efter matsäcken är man uppväxt med och det känns helt naturligt. Jag tjänar minimalt, eftersom jag bara jobbade 60% när jag blev sjuk. Så sjukbidraget blir inte stort, sen jobbar jag 25%. Men det kunde varit värre och vi klarar oss. Ibland reagerar jag på hur andra människor handlar, men det är så det är bara!
  I Lyxfällan lär jag aldrig hamna 😉

  • Hej du min fine bloggläsare. När man kikar in här och får en kommentar av dig så blir man alltid så himla glad. Tack för att du finns finaste Ezter.
   Kram Mia

 2. Men du så himla härligt att åka med vänner!!!
  Här är det inte heller så att vi lever i något överflöd, dessutom lägger vi ju en del på huset nu när vi bygger till. Det tenderar ju att dra iväg.
  Min dröm är dock att kunna gå ner i tid, men just nu är det omöjligt. På jobbet går det inte och ekonomiskt känns det med som att man vill komma ifatt lite efter att jag varit sjukskriven… Men nu blir vi hemma imorgon då lillfia inte är pigg igen 🙁
  Hade sån huvudvärk att hon kräktes idag 🙁
  ..Sov så gott!!
  Kram kram Anna

  • Nämen lillskruttan! Bli nu hemma över helgen och se till att kurera henne. Och flytta sen ner till Kallekrona så ska vi skämma bort henne lite i skolan. Hihihihi….Kram Mia

 3. Men så underbart att det löste sig ”bara sådär”…. Vi funderar inte ens på sommaren än. Det är alldeles för spretigt hemma hos oss just nu så det är nog ingen som vill resa tillsammans! Men det blir säkert bättre tider nå’n annan gång.
  Stor kram Jeanette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *