Fredagens gladpirr

Räck upp handen alla ni som vid en snabb anblick på rubriken för ett ögonblick trodde att rektorskan fått dåndimpen……

2015-09-19 07.54.45

”Gladpirr” är ett, för oss, alldeles nytt och alldeles underbart ord. Gårdagens läsläxa för Gabbe handlade om gladpirr kring olika saker och jag kände direkt hur kärlek mellan mig och ordet uppstod. Gladpirr som sprider sig genom kroppen och som kittlar som ett gäng fjärliar i magen. Galdpirr över saker som är vackra, roliga, spännande, men inte ett dugg oroväckande. Vilket fantastiskt ord! Vilken härlig känsla!

2015-09-19 08.06.37

Jag får alltid gladpirr av vackra platser. Som denna i Kalmar exempelvis, en tidig morgon bland hav och båtar ute på Stensö (förra lördagen). Eller som den här i Florida. Som jag längtar dit. Eller. inte längtra dit som i nu, utan som i att ha en semester bokad och klar dit.

2015-07-03 20.22.30

Gladpirret brukar också infinna sig sådär lagom till fredagsmorgonen ju. Känslan av att lämna en arbetsvecka bakom sig och ha en hel helg orörd framför sig är oslagbar. Planeringar av mat och dryck, aktiviteter och vila, människor och platser. Gabbe har värsta gladpirret över sin fotbollscup i morgon lördag. En timme bort i bil och så andra lag än de brukar möta – Karlshamn, Sölvesborg, Mjällby, Öster och så gamla vanliga Saxemara förstås. Längre matcher och framförallt fler matcher och en heldag. Eller vad sägs som avfärd 06.30 och hemkomst framåt 17. Håller tummar och tår för en fin och solig dag gör Soccermum.

2015-09-13 11.00.24

TB har kanske största gladpirret ever efter sin första månadslöneutbetalning idag. Och shoppingen är igång kan jag meddela. Så häftigt att ha en vuxen son med månadslön…..

2015-06-27 12.17.32

Hela familjens gladpirr idag handlar om killen i grå byxor på bild. Gabbes golftränare Ola, makens adept. Killen som idag klarade steg 1 i Europatourkvalet i England. Idag är vi stolta och strösslar grattiskramar över honom. Så himla häftigt! Nu håller vi tummar och tår för att kompisAnton ska klara sitt steg 1 i Portugal nästa vecka.

Gladpirret kräver sin fredagsbuffé med ett glas lättbubbel ikväll. Imorgon ska vi upp i ottan, göra matsäck och packa för en heldag på Asarums Höstcup. Wish us luck!

Kram Mia

2 thoughts on “Fredagens gladpirr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *